background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Focaccia met geitenkaas

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Makkelijk
  • 4 p.

Dit focacciarecept is makkelijk te maken en je kunt veel plezier hebben door met de toppings te spelen. Als je niet van geitenkaas houdt, kun je mozzarella en ricotta gebruiken.

Focaccia met geitenkaas
  • Tijd: oven - 10 min
  • Bereiden: 100 min
  • Makkelijk
  • 4 p.
Focaccia met geitenkaas

Ingrediënten

Focacciadeeg:

Topping:

  • 1 paprika
  • 100 gram verse geitenkaas
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 50 gram groene olijven, ontpit
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Herbamare® Original kruidenzout

En natuurlijk met:

Hoe maak je focaccia met geitenkaas?

1. Verwarm een bakplaat in de oven voor op 220°C.

2. Los - voor het deeg - de gist op in 2 tot 3 eetlepels melk. Voeg 2 eetlepels bloem toe en roer tot een gladde massa ontstaat. Sprenkel hier ongeveer 100 gram van de bloem over. Laat afgedekt ongeveer 30 minuten bij kamertemperatuur bezinken totdat het oppervlak van het meel openbreekt.

3. Meng de rest van de bloem met Herbamare® Original kruidenzout, voeg de olie en de rest van de melk toe, en meng dit. Voeg vervolgens het deeg van stap 1 toe en kneed het geheel tot een glad deeg. Dek af en laat het in omvang verdubbelen (ong. 60 minuten).

4. Rol het deeg in een beetje bloem uit tot een rechthoek van ong. 30 x 35 cm en leg dit op vetvrij bakpapier. Druk het deeg verder in met de vingertoppen.

5. Verkruimel de kaas. Snij de ui en paprika in dunne reepjes, de olijven in ringen en de knoflook in dunne plakjes. Hak de rozemarijn fijn. Meng alles met de olijfolie en verspreid het vervolgens over het deeg. Breng het op smaak met peper en Herbamare® Original Kruidenzout.

6. Plaats het bakpapier met het deeg op de voorverwarmde bakplaat. Plaats de bakplaat in het onderste gedeelte van de oven. Bak het 8-10 minuten totdat het krokant is.

 Bron van gezondheid

  • goede bron van calcium en eiwitten
  • vol gezonde vitaminen - A, D en K
Focaccia met geitenkaas

Irene is een gepassioneerde, talentvolle kok en banketbakker die bekend staat om haar heerlijke taarten, hartige soepen en gezonde, voedzame recepten.

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Het mooiste stukje natuur ben je zelf