background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Courgettecarpaccio

  • Tijd:  min
  • Makkelijk
  • 4 p.

Dit is een heerlijke, lichte salade met dun gesneden, verse courgettes: perfect voor een warme zomerdag.

Courgettecarpaccio
  • Tijd: 10 min
  • Bereiden: min
  • Makkelijk
  • 4 p.
Courgettecarpaccio

Ingrediënten

Courgettecarpaccio

  • 2 courgettes
  • 2 knoflookteentjes, fijngesneden
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 takje peterselie, fijngesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Herbamare® Original kruidenzout
  • 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 handjevol gehakte walnoten
  • 1 takje rozemarijn, fijngesneden

En natuurlijk met:

Hoe maak je courgettecarpaccio?

1. Doe de knoflook, sjalotjes en peterselie in een kom met de olie en laat dit 30 minuten weken.

2. Was de courgettes, maar schil ze niet. Snijd ze in dunne schijfjes en leg ze in een kom met koud water tot de knoflook, sjalotjes en peterselie in de olie klaar is.

3. Giet vervolgens de courgettes af en laat ze uitlekken. Wrijf ze vervolgens in met het mengsel van de knoflook, sjalotjes en peterselie in olie.

4. Kruid de courgetteschijfjes met Herbamare® Original kruidenzout  en verdeel ze over de borden.

5. Strooi vervolgens de kaas, walnoten en rozemarijn hierover.

 Bron van gezondheid

  • rijk aan vitamine A en C
  • goede bron van vezels
Courgettecarpaccio

Rachel is een enthousiaste kok die er plezier in heeft gezonde maaltijden en lekkernijen te maken voor haar vrienden en familie. En nu kan ook jij meegenieten!

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Het mooiste stukje natuur ben je zelf