background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Citroenpasta met gamba's en asperges

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 pers.

Kun jij ook niet genoeg krijgen van asperges? Een klein gelukje is dat, ook al is het seizoen al voorbij, je toch nog kunt genieten van deze groente. Jadis van The Lemon Kitchen heeft deze keer een heerlijk pastagerecht met gamba's en citroensaus gemaakt. Lekker en al met 30 minuten op tafel.

Jadis Schreuder
  • Tijd: 35 min
  • Bereiden: 30 min
  • Hoofdgerecht
  • 4 pers.
 Citroenpasta met gamba's en asperges

Ingrediënten

Citroenpasta met gamba's en asperges

  • 500 gram asperges (biologisch)
  • 200 gram zeekraal (visboer, supermarkt of groenteboer)
  • 300 gram pappardelle of tagliatelle
  • 1 citroen (biologisch)
  • 12 suks grote garnalen MSC-keurmerk (diepvries kan ook)
  • 250 gram kookroom
  • 1 stuks knoflookteen
  • 1 sjalotje
  • verse peterselie
  • extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel Herbamare® Original kruidenzout

Hoe maak je een citroenpasta met gamba's en asperges?

1.Snijd 1 centimeter van de asperges af en gooi dit weg. Schil de asperges en gooi de schillen weg of trek er bijvoorbeeld een bouillon van. Zet een aspergepan of een grote pan op middelhoog vuur en breng met ½ eetlepel Herbamare Kruidenzout aan de kook. Kook de asperges beetgaar.

2.Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Pak een sauspannetje en doe er een scheut olijfolie in samen met de sjalot en knoflook. Smoor ze een paar minuten en doe er 1 schilletje van de citroen bij. Je kan hiervoor een dunschiller gebruiken, zorg ervoor dat het witte gedeelte er zo min mogelijk aan zit.

3. Giet de kookroom in het sauspannetje en breng op smaak met Herbamare kruidenzout en peper. Hak wat verse peterselie fijn en roer door de saus. Als de asperges beetgaar zijn snijd je ze in gelijke stukken van ongeveer 1 centimeter en doe bij de saus.

4.Zet een pan met gezouten water op voor de pappardelle en kook de pasta beetgaar. Pak een tang en pak de pasta zonder het af te gieten uit de pan en doe in de sauspan met de asperges. Roer even en laat nog 2 minuten op laag vuur intrekken in de saus.

5.Bak ondertussen de garnalen om en om maximaal 1 minuut, ze zijn heel snel gaar en blijven op deze manier sappig en smaakvol.

6.Was de zeekraal met water, dep een beetje droog en serveer als salade bij de pasta. Druppel wat van je lekkerste olijfolie over de zeekraalsalade en de opgemaakte borden.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder is content creator (recepten, styling & fotografie) én eigenaar van de culinaire website: The Lemon Kitchen. Haar verrassende gerechten kenmerken zich door de frisse en onmiskenbare smaakmaker: biologische citroen. Sinds kort is The Lemon Kitchen Kookboek uit, een informatief kookboek met een masterclass over bio citroen. Hierin laat Jadis de veelzijdigheid van de citrusvrucht zien. 

waarderingen

Schrijf een recensie

10

Bezoeker F. | 16 september 2021

Algehele tevredenheid

8

Bezoeker H. | 16 september 2021

Algehele tevredenheid

4

Bezoeker M. | 16 september 2021

Algehele tevredenheid

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Het mooiste stukje natuur ben je zelf

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >