background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Bloemkoolcurry

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Makkelijk
  • 4 p.

Deze hartige vegetarische maaltijd wordt op smaak gebracht met een door de Indiase keuken geïnspireerde kruidencombo, waardoor je keuken ongelooflijk lekker ruikt! Het is eenvoudig te maken, lekker en gezond - wat wil je nog meer!

Bloemkoolcurry
  • Tijd: 15 min
  • Bereiden: 25 min
  • Makkelijk
  • 4 p.
Bloemkoolcurry

Ingrediënten

Bloemkoolcurry

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterdzaadjes
  • 2 sjalotjes, gesneden
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 600 gram bloemkool, fijngesneden
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel currypoeder
  • ½ theelepel gemalen gember
  • 50 gram tomatenpuree
  • 30 ml water
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 150 gram volle yoghurt
  • 1 theelepel bloem
  • 1 eetlepel koriander, fijngehakt
  • 50 gram amandelen
  • Herbamare® Original kruidenzout

En natuurlijk met:

Hoe maak je bloemkoolcurry?

1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de mosterdzaadjes gedurende 1 minuut. Voeg de sjalotjes en knoflook toe en bak nog een minuut.

2. Kook de bloemkool 3-4 minuten in een aparte pan. Laat uitlekken, en voeg de kurkuma, kerriepoeder, gember, tomatenpuree, water en sojasaus toe. Meng het geheel met het mengsel uit de koekenpan en laat ongeveer 20 minuten sudderen.

3. Voeg naar smaak Herbamare kruidenzout toe.

4. Meng de bloem en yoghurt en roer dit door de curry. Garneer met koriander en amandelen.

Geserveerd met zilvervliesrijst is dit voedzaam en gemakkelijk te maken!

 Bron van gezondheid

  • uitstekende bron van vitamine C en antioxidanten
  • boordevol gezonde vitaminen en mineralen
  • rijk aan voedingsvezels
Bloemkoolcurry

Rachel is een enthousiaste kok die er plezier in heeft gezonde maaltijden en lekkernijen te maken voor haar vrienden en familie. En nu kan ook jij meegenieten!

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale nieuwsbrief!

waarderingen

beoordeling:

24.04.2019

“Het was heerlijk! ”

Jolanda

beoordeling:

12.04.2019

“Lijkt me een erg lekkere curry. Ik heb een tip; gebruik i.p.v. water het kookvocht van de rijst. Het komt de smaak nog meer ten goede en je benut de vitaminen die erin zitten.”

Marijke Sies

beoordeling:

11.04.2019

“het kan niet beter”

 

Elke week een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale "eet je gezond nieuwsbrief"!

Schrijf je in!