background

Bambu Cake

(voor circa 10 personen)

Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Boter zacht roeren met een lepel. Bakmeel zeven. Eieren scheiden en eiwitten stijfkloppen. In grote kom boter, rietsuiker en melk mixen. Eidooiers toevoegen en goed mixen. Beetje bij beetje bakmeel en bambu toevoegen en tot glad beslag mixen. Stijfgeklopte eiwitten erdoor spatelen. Ingevette cakevorm bestrooien met bloem. Deeg in vorm doen. Cake ca. 50 minuten bakken. Schud de bakvorm zodat de cake zachtjes uit de vorm glijdt. Laat hem twee uur afkoelen op een rooster. Cake in plakken snijden.

Makkelijker kan ook: voeg een paar scheppen Bambu toe aan kant en klare cakemix van bijvoorbeeld Koopmans...

Ingrediënten

  • 75 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren (M)
  • 100 gram rietsuiker
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 eetlepels Bambu
  • Cakevorm van circa twee liter

Download het gratis Bambu receptboekje!

sundriya-icon3Met A.Vogel Bambu kunt u nog veel meer maken dan alleen lekkere koffie. We hebben een boekje gemaakt met de heerlijkste gezonde recepten van onze collega Sundriya! Klik hier om het gratis RECEPTENBOEKJE te downloaden!

Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen
Test je gezondheid

Doe een van de online zelftesten en ontvang direct advies

Naar de testen
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

A.Vogel Wandeltocht op 29 juni: 5, 10, 20, 30 en 40 km!

Schrijf je nu in >