Yesss, het is weer januari!

Voeding | Kinderen

Ilze ter Heide

Ilze ter Heide
WhatsApp je vraag

Kindermarketing werkt! Helaas…

Er is alleen nog een ander probleem. Een soort van extern, niet te beïnvloeden, maar ultrasterk aanwezig probleem. De opa’s en oma’s zwichten namelijk wél. Alsof al mijn eetregels ineens wegvallen als er één opa of oma in een straal van een meter om mijn kind zwermt. En zo kwam het dat mijn dochter op 1 december jongstleden voor het eerst in haar jonge leventje geconfronteerd werd met… een decemberkalender. Ja, zo’n ding met chocolaatjes ja. Extra aantrekkelijk gemaakt door de Disney prinsessen – allemaal! – op de voorkant te zetten (ja, kindermarketing werkt… extreem goed zelfs tot mijn grote spijt). Ik wierp oma een vernietigende blik toe. Maar het mocht niet meer baten. Elin had al dondersgoed door wat hier de bedoeling van was. Hier krijg ik werk mee, voelde ik in elke cel die mijn lichaam telt…

Creatief snoepen!

Die decemberkalender op zich vond ik nog niet eens het grootste probleem. Het échte probleem is dat ik met zo’n suikerkalender word gedwongen om mijn kind iedere dag met snoep in aanraking te brengen. En dat elke dag snoepen dus ‘normaal’ wordt. Maar goed… die kalender was er al. En het eerste chocolaatje was onder toeziend oog van oma al naar binnen gewerkt. Dus was het aan mij de taak om creatief te zijn voor de volgende 23 dagen.

85% pure Sneeuwwitjes

Vakkundig heb ik het grootste deel van de chocolaatjes uit de vormpjes gewurmd. Wat namelijk wél handig is van die kalenders is dat de plasticjes eronder voorgevormde figuurtjes bevatten. Reepje 85% pure chocolade smelten en er vervolgens in gieten doet dan wonderen, kan ik je zeggen. Beetje kokosolie er doorheen roeren doet nog wat éxtra’s voor de smaak. En mijn dochter maakt het niet veel uit of ze nou een Sneeuwwitje van melkchocolade eet (met weet ik veel hoeveel geraffineerde suikers) of een Sneeuwwitje van pure, biologische chocolade met 85% cacao. Als ze dan toch snoept werkt ze tenminste al het goede van ‘superfood’ cacao naar binnen. Met hooguit een klein beetje onbewerkte suikers. Zij blij, ik blij. Maar feit blijft: goddank is het januari. Weg met die kalender!

Lees ook de andere blogs van Ilze!
Voeding voor kids: vooral de Beatles… en een beetje K3

Gezond eten met kinderen op vakantie

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 06-07-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >