Weg met droge benen in de herfst!

5 tips om je benen zijdezacht en jeukvrij te houden

Huid

Hetty Crèvecoeur
WhatsApp je vraag

In de herfst wordt je huid flink blootgesteld aan de elementen. Buiten is het koud en guur of slaat de regen je in het gezicht en binnen is het juist behaaglijk warm en staat de verwarming te broeien. Geen ideale omstandigheden voor je huid, want door al die temperatuurswisselingen kan die flink droog worden. Je gezicht smeer je meestal wel in, maar je benen zijn vaak achtergesteld, zeker nu ze vaker bedekt zijn met lange broeken. Met wat simpele tips houd je je benen ook in de hersft zijdezacht en jeukvrij.

Tip 1: droog borstelen

Droog borstelen is een heel simpele routine die je al snel gladde benen oplevert. Het enige wat je nodig hebt is een ruwe sisal handschoen. Hiermee maak je, voordat je gaat douchen, ronddraaiende bewegingen over je hele lichaam. Je begint bij je benen en werkt langzaam naar boven. Je zult merken dat je aangenaam warm wordt en dat je huid beter doorbloedt is. Droog borstelen is een goed begin van de dag, want het verwijdert niet alleen dode huidcellen, maar verbetert ook de doorstroom in je lymfesysteem.

Tip 2: scrubben

Is droog borstelen niet helemaal je ding, dan kun je ook 1 of 2 x in de week je benen scrubben onder de douche. Zo'n scrub kun je heel makkelijk zelf maken en bewaren in een glazen potje in de koelkast:
Recept:

  • 3 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels olie, bijvoorbeeld kokosolie, amandelolie of olijfolie
  • 4 druppels etherische olie, bijvoorbeeld van; lavendel, oranjebloesem of citroen

Bereiding: meng alle ingrediënten met een vork door elkaar.

Tip 3: insmeren

Na al dat scrubben en borstelen is het tijd je huid in te smeren, olie is daar heel geschikt voor. Het legt een laagje over je huid, waardoor deze veel minder snel uitdroogt. Vooral amandelolie en kokosolie zijn heel geschikt voor een droge huid. En wil je jezelf  een keer echt verwennen, dan kun je je ook insmeren met cacaoboter.

Tip 4: de juiste vetten

Je huid onderhoud je natuurlijk niet alleen van de binnenkant, wat je eet heeft namelijk een groot effect op je huid. Zo zijn voor een gezonde, soepele huid goede vetten een heel belangrijke basis. Deze goede vetten vind je o.a. in: ongebrande noten, avocado's, vette vis, olijfolie, roomboter, ghee, kokosolie en teunisbloemolie. Margarine en bak- en braadboters kun je beter links laten liggen.

Tip 5: klimaatcontrole

In de herfst en winter draait de verwarming op volle toeren en houd je de ramen vaak dicht. Hierdoor wordt de lucht in huis erg droog. Hang bakjes water aan je radiator om de luchtbevochtigheid op peil te houden. Je slijmvliezen in neus en keel, maar ook je huis zullen je dankbaar zijn. Douche ook niet te veel met heet water.

Wil je nog meer tips voor een gezonde huid? We hebben alles voor je op een rijtje gezet in onze huidspecial.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 06-11-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >