Waarom het fijn is om een vrouw te zijn

Overgang | Overgangsklachten

barbara Kuiper

Barbara Kuiper
WhatsApp je vraag

Sommige vrouwen vinden de verdeling tussen mannen en vrouwen oneerlijk. Vrouwen krijgen alles en bij mannen houdt het op met de aardappel in de keel en midlife crisis. Waarom dit het geval is, is onduidelijk. Misschien omdat vrouwen meer aankunnen dan mannen. Zeg het maar. En hoewel je misschien wel eens hebt gedacht dat je een man wil zijn, wij hebben toch veel meer voordelen dan hun.

Voor één dag een man zijn...

Wie heeft het wel niet gedacht: als ik voor een dag een man kan zijn, plas ik overal waar ik maar kan. Dat is met stip één van de voornaamste redenen waarom wij een man willen zijn. Voor één dag is dat misschien leuk, maar tegenwoordig kan en mag dat niet zomaar overal en je kan het vrouw zijn toch echt niet missen?

Hoe vaak heb je wel niet van je charmes gebruik gemaakt om de mannen om je vinger te winden, heb je Moeder Natuur gebruikt als excuus van je verslaving aan chocola en heb je gretig gebruik gemaakt van het stigma dat vrouwen alleen maar shoppen. Inderdaad! Natuurlijk zijn we iets ouder geworden, maar daardoor is het vrouw zijn zeker niet minder leuk. Hieronder een 7-tal van andere pluspunten die wij als vrouw hebben.

7 keer het is fijn om een vrouw te zijn

  1. Als buiten de temperaturen oplopen, hebben wij de luxe om een rokje te dragen en niet zo'n driedelig pak waar je het al warm van krijgt als je er naar kijkt; 
  2. Volgens onderzoek leven vrouwen langer dan mannen;
  3. 'Moeder Natuur' geeft ons een goed excuus gegeven om onszelf extra te verwennen. Voelen we ons iets minder, dan nemen we iets lekkers bij de koffie of gaan we ontspannen in een warm bad;
  4. Hebben we een nacht minder geslapen en hangen de wallen tot op onze knieën? Of is er weer een rimpeltje bijgekomen? Geen probleem, want wij kunnen make-up gebruiken;
  5. Wij hebben het geluk dat we een kind op de wereld mogen zetten, een geluk dat mannen nooit zullen kennen;
  6. Kaalheid komt bij vrouwen minder vaak voor dan bij mannen;
  7. Wij kunnen zonder mannen leven, maar mannen niet zonder ons.

Zo zijn er nog talloze andere voordelen van het vrouw zijn. Misschien ervaren we op dit moment, tijdens de overgang, het vrouw zijn iets minder als geslaagd. Maar als je nagaat wat je als vrouw allemaal kan doen en hebt gedaan, dat had je dat toch niet willen missen?

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 23-03-2018

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen
Gratis A.Vogel Vitamine D3 bij je bestelling

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >