Vol gevoel na diner voorkomen met deze tips

Geniet meer van de feestdagen

Voeding | Spijsvertering

Thomas Bakker

Thomas Bakker
WhatsApp je vraag

Eet met aandacht

Vaak voel je pas 10 minuten na een maaltijd hoe vol je eigenlijk zit. Je kunt beter en eerder aanvoelen hoe vol je bent als je meer tijd laat tussen de happen die je neemt. Een tip is om tussen de happen door je bestek naast je bord neer te leggen. Focus je op de hap in je mond in plaats van de hap die je gaat nemen. Zo heb je meer aandacht voor het voedsel dat je eet.

Geef de spijsvertering de tijd

Om je eten te verteren is je lichaam hard aan het werk. Er spelen zich in je lichaam honderden processen af. Het slijm in je mond zorgt er bijvoorbeeld voor dat het eten voorbereid wordt voor de vertering in de maag. De tip is om per hap twintig keer te kauwen om de enzymen goed in te laten werken. Dit zorgt ervoor dat je maag het makkelijker verwerkt.

Gevarieerd eten

Als je meer kleuren op je bord hebt, lijkt het alsof er meer op je bord ligt. Je kunt hiervoor zorgen door verschillende ingrediënten met kleuren voor je gerecht te gebruiken. Bovendien ziet het er mooi uit, waardoor je automatisch meer aandacht hebt voor je eten. Het is dus goed om een gevarieerde maaltijd te maken met verschillende kleuren. Heb je inspiratie nodig? Kijk dan bij onze recepten.

Minder koude drankjes

Voor de spijsvertering is het goed om tijdens de maaltijd geen drinken te nemen. Veel mensen vinden dat alleen niet fijn en gezellig. Je kunt dan het best kiezen voor een lauwwarme drank, zoals thee, zodat de maag geen koude plens hoeft op te vangen.

Fruitdessert afslaan

Fruit is lekker fris als afsluiting van een maaltijd, maar fruit prikkelt ook de maag. Het zorgt voor gisting (met name citrusvruchten). Dat is niet prettig na het eten. Met het eten van fruit kun je beter wachten tot een half uur na de maaltijd.

Kom in beweging

Als je goed hebt gegeten, heb je vaak de neiging om uit te buiken. Dat is natuurlijk fijn, maar het is verstandig om dit niet te lang te doen. Je kunt dan namelijk langer dat te gevulde gevoel houden Als je even een wandeling maakt na een maaltijd dan komt de vertering makkelijker op gang.

A.Vogel Boldocynara

Heb je ondanks deze tips alsnog een vol gevoel na het eten? Dan kun je denken aan A.Vogel Boldocynara. Dit product bevat een combinatie van de extracten van artisjok, mariadistel, boldo, pepermuntplant en paardenbloem. Paardenbloem ondersteunt de reinigende werking van de lever. Ook ondersteunt de paardenbloem het functioneren van de maag, bijvoorbeeld bij een vol gevoel in de maag na het eten.

Boldocynara bekijken

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 19-12-2018

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >