Wat je nog niet wist van onze verpakkingen!

Hetty Crèvecoeur
WhatsApp je vraag

1. Glas versus plastic

Als het om verpakken gaat, heeft glas de voorkeur boven plastic. Waar glas recyclebaar is, geeft plastic een enorme milieubelasting. Zo drijft er in de oceanen flink wat plastic wat door de getijdenstromen langzaam slijt in steeds kleinere deeltjes. Oplossen doet het echter niet. Deze minuscule plastic deeltjes worden gegeten door de vissen die er zwemmen. Wij eten op zijn beurt weer die vissen, waardoor ook wij er wat van binnenkrijgen.
Ook al gaat het om zeer kleine hoeveelheden, die plasticdeeltjes wil je niet in je lichaam hebben. Ze gedragen zich als een soort nephormonen ook wel xeno-oestrogenen genoemd, en kunnen de hormoonhuishouding in de war brengen. Dit kan weer van invloed zijn op de voortplanting en tal van andere processen in het lichaam.
Plastic kan ook op een andere manier ons lichaam binnenkomen. In sommige gevallen kan plastic namelijk een verbinding aan gaan met datgene waar het mee in aanraking komt. Het lost dan als het ware een beetje op. Vooral bij olieachtige substanties kan dit zo werken. Daarom kun je beter olijfolie in donker glas kopen dan in een plastic fles en mag je bij latexcondooms geen glijmiddel op basis van olie gebruiken. Ook plastic kinderspeentjes of speeltjes kunnen door de aanraking met speeksel wat stoffen loslaten. Tegenwoordig zijn er daarom BPA vrije speentjes op de markt.
Het fijne van glas is dat het een stabiel product is wat zijn eigenschappen behoud en het milieu niet belast. De beste keuze dus om natuurlijke producten in te verpakken.

2. UV-straling

De tincturen van A. Vogel worden verpakt in speciaal farmaceutisch glas wat UV stralen van de zon tegen houdt. De UV stralen van de zon kunnen bepaalde stoffen in de loop van de tijd afbreken. Kijk bijvoorbeeld maar eens hoe je felgekleurde gordijnen na verloop van tijd verbleken, of dat schilderij langzaam zijn heldere kleuren verliest. Ook kun je sommige zeer hardnekkige vlekken uit witte kleding halen, door ze een paar uur in de volle zon te leggen. Waar vlekken door de zon verdwijnen, zo is het ook met de werkzame stoffen in natuurlijke producten. Door te verpakken in bruin glas wat de UV stralen blokkeert, garandeer je dat na verloop van tijd het product nog steeds zo krachtig is, als toen het van de fabriek kwam.

3. Aluminium tubes

De meeste crèmes maar ook tandpasta’s zijn tegenwoordig verpakt in soepele plastic tubes, maar bij A.Vogel kiezen we bewust voor de aluminium tubes om onze crèmes in te verpakken. Waar een flexibele tube lucht aanzuigt nadat je erin geknepen hebt, doet een aluminium tube dat niet. En dat is juist het voordeel. Als er namelijk lucht bij het product kan komen, kan het bederf ook sneller toeslaan en heb je conserveringsmiddelen nodig. Doordat de aluminium tube zijn vorm bewaart, kan er nooit een laagje lucht tussen de crème en de tube komen en blijft het product zonder conserveringsmiddelen langer goed.

4. Geen conserveringsmiddelen in de Oogdruppels

Zoals je hebt kunnen lezen zijn licht en lucht twee belangrijke factoren die er voor kunnen zorgen dat een product in kwaliteit achteruit gaat. Als je licht en lucht op afstand weet te houden heb je minder of geen conserveringsmiddelen meer nodig. Een ingenieuze verpakking is vaak de sleutel daarvoor. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de Oogdruppels van A. Vogel. Deze verpakking die verschillende compartimenten bevat is zo gemaakt, dat er nooit lucht in het flesje kan komen. Klinkt simpel, maar dat is het zeker niet. Er gingen maanden van research en ontwikkeling aan vooraf. Met als resultaat oogdruppels waar geen conserveringsmiddelen aan zijn toegevoegd en dat is best uniek.

5. De neussprays van A.Vogel hebben een speciale flacon 

De neussprays van A.Vogel, waaronder de nieuwe Cinuforce neusspray forte, zitten in een speciale flacon waar geen lucht naar binnen kan. Hierdoor is de inhoud van deze neusspray microbiologisch beschermd en zijn conserveringsmiddelen overbodig!

Voor zover het kijkje in de keuken van A. Vogel. In het volgende blog besteed ik aandacht aan jicht, Tot dan!

Groetjes Hetty

Laatste wijziging op deze pagina: 24-06-2021

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Het mooiste stukje natuur ben je zelf

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >