Tanden houden niet van zoet en ook niet van zuur

Tandgezondheid moet niet alleen gaan over minder gaatjes, maar ook over tanderosie

Voeding | Lifestyle | Mond

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

Hoewel onze tanden steeds minder gaatjes hebben, kunnen ze ook te lijden hebben onder zuur

Want in dat geval neemt de kans op tanderosie toe. Het positieve effect van het feit dat we steeds minder zoet eten, wordt tenietgedaan door een toename van tanderosie door zure voedingsmiddelen.

Onze tanden en kiezen worden hierdoor steeds minder gezond. Tanderosie wordt namelijk veroorzaakt door zure voedingsmiddelen. En daarmee worden niet alleen de zuur smakende voedingsmiddelen bedoeld. Ook vruchtensappen, frisdranken en ice tea tasten je tanden aan. Dit zijn drankjes die zoet smaken, maar zuur zijn: door extra suiker of zoetstof valt de hoge zuurdosis niet op.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 22-06-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >