Dag supermarkt! Hallo weiland!

In de winkel vind je de meest exotische groenten. Maar verder dan de schappen kijken we eigenlijk niet meer, en dat is best jammer

Voeding | Lifestyle

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

Paardenbloemen die best het proberen waard zijn?

Van maart tot augustus kleuren paardenbloemen het gras vrolijk geel. Van de bloemblaadjes kun je jam maken of je kunt ze inkoken tot een honingachtige siroop. Ook kun je ze met wat olie, citroensap, suiker en zout door de roomboter mengen. Zo geef je het paasontbijt een zonnig tintje!

Geen rucola in huis voor een pittige salade? Dan is het groene, kartelige blad van de paardenbloem een verrassend alternatief. De jonge, malse blaadjes zijn minder bitter dan de volgroeide bladeren. Je kunt er ook een stamppot van maken of het blad koken, stomen of smoren als spinazie. Prettig: de bitterstoffen in paardenbloem zijn eetlustopwekkend en bevorderen na de maaltijd de spijsvertering.

De stengel van de paardenbloem kun je overigens niet eten, want het sap dat erin zit is licht giftig. Heb je last van wratjes of puistjes? Stip ze dan eens aan met deze melkachtige substantie. Wellicht verdwijnen ze als sneeuw voor de zon …

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 22-06-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >