Verstopte neus? Kies je neusspray bewust!

Weerstand

Bewust een neusspray kiezen

We kopen milieubewuste auto’s. Eten vaker biologisch. Mijden suikers omdat ze niet goed voor ons zijn. En zijn kritisch op wat we op onze huid smeren. Kortom we worden steeds bewuster. Op het gebied van neussprays kun je bewust kiezen voor een natuurlijke spray zonder chemische ingrediënten.

Natuurlijke neusspray

Natuurlijke neussprays zijn mild voor het neusslijmvlies en houden de natuurlijke functie van het neusslijmvlies intact. Gezond neusslijmvlies is belangrijk omdat het de ingeademde lucht zuivert. Het zorgt er voor dat er zo min mogelijk stofdeeltjes, bacteriën en virussen binnendringen.

Houd je neus gezond!

Het is maar goed dat we er niet iedere minuut van de dag bij stil staan. We zouden er namelijk spontaan moe van worden. Maar wist je dat onze neus zo’n 10.000 liter lucht per dag zuivert? De trilhaartjes in het neusslijmvlies zorgen er in ritmische bewegingen voor dat stofdeeltjes, bacteriën en virussen - vermengd met slijm - via de keelholte naar de maag worden afgevoerd. In de maag worden ze vervolgens door het maagzuur verteerd. Een ontzettend belangrijk mechanisme dus om niet alleen de neus, maar ook de rest van ons lijf gezond te houden.

Kies jij je neusspray bewust?

Over neusspray valt veel te weten, en kies jij je neusspray eigenlijk wel bewust? Doe hier de KennisQuiz! kies-je-neusspray-bewust    

Cinuforce forte neusspray

Natuurlijk is dus goed voor je neus! Wil je naast natuurlijk óók een sterke werking? De nieuwe Cinuforce forte neusspray van A.Vogel combineert natuurlijk met een extra krachtige werking. A.Vogel Cinuforce neusspray forte is extra sterk. De neusspray is ruim 2x meer geconcentreerd dan een gewone zoutoplossing en bevat geen chemische ingrediënten. Het houdt de natuurlijke functie van het neusslijmvlies intact en mag indien nodig gerust regelmatig worden gebruikt. Er treedt geen gewenning op. En dat is natuurlijk wel erg fijn.

Wanneer spreek je van verkoudheid?

Een verkoudheid is een infectie van het neusslijmvlies, veroorzaakt door een virus. Het is dan niet alleen het slijmvlies van de neus dat ontstoken is, maar ook het slijmvlies van de bijholten en de keel. Veel mensen voelen zich ook grieperig, niet lekker en hangerig. Ieder mens heeft er wel een paar keer per jaar mee te maken. Vooral kinderen zijn vaak verkouden.

Verschil tussen griep en verkoudheid

Een echte griep te herkennen aan de plotseling opkomende koorts, hoofdpijn en spierpijn. Bij de verkoudheid kunnen klachten optreden als keelpijn, oorpijn, heesheid en niesbuien. Een verkoudheid kan lang door sudderen en zeuren, zorg in ieder geval voor een goede weerstand, want dat is de basis voor een goede gezondheid! * Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 18-10-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen
Bestel nu je tickets voor het Famosan Festival: Samen door de overgang!

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >