Verstopte neus? Kies je neusspray bewust!

Weerstand

Krista van der Horst

Krista van der Horst
WhatsApp je vraag

Bewust een neusspray kiezen

We kopen milieubewuste auto’s. Eten vaker biologisch. Mijden suikers omdat ze niet goed voor ons zijn. En zijn kritisch op wat we op onze huid smeren. Kortom we worden steeds bewuster. Op het gebied van neussprays kun je bewust kiezen voor een natuurlijke spray zonder chemische ingrediënten.

Natuurlijke neusspray

Natuurlijke neussprays zijn mild voor het neusslijmvlies en houden de natuurlijke functie van het neusslijmvlies intact. Gezond neusslijmvlies is belangrijk omdat het de ingeademde lucht zuivert. Het zorgt er voor dat er zo min mogelijk stofdeeltjes, bacteriën en virussen binnendringen.

Houd je neus gezond!

Het is maar goed dat we er niet iedere minuut van de dag bij stil staan. We zouden er namelijk spontaan moe van worden. Maar wist je dat onze neus zo’n 10.000 liter lucht per dag zuivert? De trilhaartjes in het neusslijmvlies zorgen er in ritmische bewegingen voor dat stofdeeltjes, bacteriën en virussen - vermengd met slijm - via de keelholte naar de maag worden afgevoerd. In de maag worden ze vervolgens door het maagzuur verteerd. Een ontzettend belangrijk mechanisme dus om niet alleen de neus, maar ook de rest van ons lijf gezond te houden.

Kies jij je neusspray bewust?

Over neusspray valt veel te weten, en kies jij je neusspray eigenlijk wel bewust? Doe hier de KennisQuiz! kies-je-neusspray-bewust    

Cinuforce forte neusspray

Natuurlijk is dus goed voor je neus! Wil je naast natuurlijk óók een sterke werking? De nieuwe Cinuforce forte neusspray van A.Vogel combineert natuurlijk met een extra krachtige werking. A.Vogel Cinuforce neusspray forte is extra sterk. De neusspray is ruim 2x meer geconcentreerd dan een gewone zoutoplossing en bevat geen chemische ingrediënten. Het houdt de natuurlijke functie van het neusslijmvlies intact en mag indien nodig gerust regelmatig worden gebruikt. Er treedt geen gewenning op. En dat is natuurlijk wel erg fijn.

Wanneer spreek je van verkoudheid?

Een verkoudheid is een infectie van het neusslijmvlies, veroorzaakt door een virus. Het is dan niet alleen het slijmvlies van de neus dat ontstoken is, maar ook het slijmvlies van de bijholten en de keel. Veel mensen voelen zich ook grieperig, niet lekker en hangerig. Ieder mens heeft er wel een paar keer per jaar mee te maken. Vooral kinderen zijn vaak verkouden.

Verschil tussen griep en verkoudheid

Een echte griep te herkennen aan de plotseling opkomende koorts, hoofdpijn en spierpijn. Bij de verkoudheid kunnen klachten optreden als keelpijn, oorpijn, heesheid en niesbuien. Een verkoudheid kan lang door sudderen en zeuren, zorg in ieder geval voor een goede weerstand, want dat is de basis voor een goede gezondheid! * Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 18-10-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >