Vasten onder de Portugese zon

Voeding | Energie

Hetty Crèvecoeur
WhatsApp je vraag

IMG-20150501-WA0011 (1)

Vasten is een heel effectieve manier om je lichaam en je geest op te schonen. Want door een korte periode in een andere omgeving te zijn en niets te moeten, ontstaat er vaak ruimte en kun je vol inspiratie en nieuwe inzichten het dagelijks leven weer in gaan. Ik schreef er al eerder over, zie mijn blog over sapkuur. Bij CONMIGO weten ze als geen ander hoe je vasten het beste kan aanpakken, zodat je na een week niet uitgeput en hongerig, maar fit en vitaal weer in het vliegtuig naar Nederland stapt.

Voorbereiding van vasten

Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom hebben de gasten die hier komen, thuis al rustig afgebouwd met hun voeding. Zomaar stoppen met eten en overgaan op het drinken van sappen is namelijk geen goed idee. Het brengt het lichaam in shock en die gaat direct over op alarmfase 1. Voordat je gaat vasten bewandel je dus het beste de weg van de geleidelijkheid. In de dagen voorafgaand aan het vasten wordt aangeraden bepaalde voedingsmiddelen te laten staan: koffie, zwarte thee, suiker, witmeelproducten en uiteindelijk ook eiwitten zoals vis, vlees en eieren. Je houdt dan een basis van groenten, fruit en wat licht verteerbare granen zoals boekweit, havermout en quinoa over.

Bij aankomst hier volgen dan nog 2 afbouwdagen voordat men 4 dagen gaat sap-vasten. Dan volgen er weer 2 opbouwdagen met lichte maaltijden zodat mIMG-20150501-WA0017 (1)en niet na vertrek bij de eerste de beste Mac Donalds belandt. Mild vasten is ook een optie en dan geniet men de hele week van lichte, verse maaltijden die het lichaam opschonen.

Afvalstoffen afvoeren

Tijdens de vasten-kuur zijn het programma en de behandelingen erop gericht gifstoffen die vrijkomen uit het vetweefsel kwijt te raken. En daar komt mijn werk ook in beeld. Als natuurgeneeskundig therapeut doe ik hier een deel van de intakes, geef ik massages en help ik bij de behandelingen Zo geven we in de ochtend Kneippse begietingen; het lichaam wordt dan afwisselend warm en koud gedoucht om de bloedsomloop op gang te brengen. Die begietingen zijn vaak een vrolijk waterballet waar heel wat kreten worden geslaakt om het koude water te trotseren.  In de middag krijgt men een warme kruik op de lever. Dit orgaan is onze chemische fabriek en dagelijks bezig met het afbreken en afvoeren van afvalstoffen, door de doorbloeding naar dit orgaan te verbeteren met een warme kruik, gaat dit proces nog sneller.
Wat betreft het eten worden er tijdens de sapdagen overdag 3 verse groente- en fruit sappen geserveerd en in de avond een warme soep, dit alles aan prachtig gedekte tafels met verse bloemen als blikvanger. Verder is de hoeveelheid kruidenthee en water tijdens de kuur niet aan te slepen. Het devies is: drinken, drinken en nog eens drinken.IMG-20150501-WA0018 (1)

Massages, mindfullness, yoga en wandelingen in de prachtige Portugese natuur zorgen er verder voor dat de reiniging zowel lichamelijk als geestelijk goed door zet.

Voor men het weet zijn de vastendagen dan alweer voorbij en wordt het vasten gebroken met een prachtig fruitbuffet. Het resultaat voor de gasten mag er zijn want gedurende de week zag ik verstrakte gezichten ontspannen, huidjes fris roze kleuren en ogen straalden door Robijnwit oogwit. Ook voor mij was deze eerste week absoluut een tripje naar mezelf want naast alle mooie behandelingen had ik ruimschoots tijd om te acclimatiseren en mijn weggetje te vinden. Nog 4 heerlijke weken voor de boeg.

Vanuit Portugal een zonnige groet,

Hetty

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 22-06-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >