Top 5 (vervelende) zomerkriebels

Die heb je liever niet te pakken!

Huid

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

1. Zwemmersoor

Zwembad in, zwembad uit en lekker warm plakweer: de perfecte omstandigheden voor een zwemmersoor. Bij een zwemmersoor is de huid in de gehoorgang ontstoken. Je kunt dan o.a. jeuk in het oor hebben en de gehoorgang kan geïrriteerd en rood zijn. Een zwemmersoor wordt vaak veroorzaakt door een bacterie of een schimmel die door een beschadiging of irritatie aan de huid in de gehoorgang de kans krijgt zich te nestelen. In de zomer is het vooral de schimmel die voor een zwemmersoor kan zorgen. Schimmels gedijen namelijk bij warme vochtige omstandigheden. Dus als het lekker plakkerig weer is en mensen veel zwemmen.
Onze tip? Gebruik ter voorkoming van een zwemmersoor A.Vogel Oorspray Jeuk*. Deze spray bevat een natuurlijke olie die een laagje vormt op de oorhuid. Hierdoor heeft water minder invloed, wat de kans op het krijgen van een zwemmersoor verkleint.

*Medisch hulpmiddel. Lees gebruiksaanwijzing voor gebruik.

2. Vakantiestress!

Vakantie is rust, ontspanning, vrijheid en blijheid. Toch? Niet voor iedereen. Een lange autoreis, relatieperikelen, een reorganisatie op het werk: we nemen deze onrust vaak mee in de koffer. Dit kan ons prikkelbaar en nerveus maken. Onze tip bij deze vervelende vakantiekriebels? A.Vogel Passiflora Rustgevend Extra Sterk. Deze tabletjes bevatten een krachtige combinatie van valeriaan, passiebloem en citroenmelisse. Stuk voor stuk natuurlijke rustgevers die helpen te ontspannen, terwijl lichaam en geest fris en alert blijven. Wel zo fijn, tijdens een lange rit naar de Spaanse Costa!

3. Spataderen

Deze zomer bestaat uit een aaneenschakeling van rokjesdagen. En wij dames toveren en masse onze blote benen weer tevoorschijn. Tenzij we spataderen hebben... Want wist je dat 50% van de vrouwen met spataderen deze liever verborgen houdt? Op warme dagen zwellen de aderen nog meer op en is het vermoeide gevoel nog duidelijker aanwezig en kun je te maken krijgen met kramp en rusteloze benen. Voor deze vrouwen (én mannen) is er A.Vogel Aesculaforce*. Het bevordert de doorbloeding en helpt snel bij spataderen en zware benen.

*Traditioneel Kruidengeneesmiddel op basis van Aesculus hippocastanum L. Lees voor gebruik de bijsluiter. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik.

4. Jeuk, kloofjes en andere huidirritatie

De zomer kan onze huid behoorlijk op de proef stellen. Wie kent het niet: die schrale, droge huid door het zwemmen, kloofjes op handen en voeten door het vele tuinieren of een geïrriteerde huid door het zweten. Onze tip? Crème Bioforce**, een natuurlijke, vette crème die helend en verzachtend werkt en de huid soepel houdt.

** Geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.

5. Vaginale schimmelinfectie

Jeuk, brokkelige afscheiding, irritatie en roodheid...vaginale klachten die bij een schimmelinfectie horen en die je in de zomer vaker ziet. Schimmels houden namelijk van vochtige, warme plekken en vinden het dus heerlijk dat jij meer zweet, vaker zwemt en lang in een natte bikini blijft lopen. Onze tip? Spoel je bikini goed uit na het zwemmen en was je vagina met lauwwarm water. Toch een schimmelinfectie te pakken? Multi-Gyn FloraPlus* behandelt op een natuurlijke wijze vaginale schimmelinfecties. De gel bevat naast plantaardige extracten ook prebiotische bestanddelen. Deze prebiotica zorgen ervoor dat de groei van nuttige melkzuurbacteriën wordt gestimuleerd en ondersteunen een gezonde vaginale flora.

*Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 08-08-2018

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

A.Vogel Wandeltocht op 29 juni: 5, 10, 20, 30 en 40 km!

Schrijf je nu in >