5 tips tegen opvliegers

Goed voorbereid op pad als je opvliegers hebt

Overgang

barbara Kuiper

Barbara Kuiper
WhatsApp je vraag

Het gebeurt altijd op momenten die je niet voorziet en waarop het beter niet kan gebeuren. En wat doe je dan als je een opvlieger krijgt? Een servetje pakken en zodra je een druppel voelt die wegvegen. Zo snel je kan naar het toilet rennen. Of laat je het gewoon gebeuren, want we hoeven ons toch niet te schamen voor opvliegers? Ik ben het helemaal eens met het laatste, maar hoe fijn is het als je iets beter voorbereid op pad gaat. Een aantal van onderstaande tips kun je gewoon in je tas mikken voor je de deur uit gaat.

Tip 1 bij opvliegers: elastiekje

Heb je lang haar? Of kan je je haar in ieder geval in een staart hebben? Dan is een elastiekje een must om bij je te hebben. Zodra je de opvlieger vanuit je nek voelt optrekken, doe jij je haren vast. Dat scheelt toch weer wat warmte.

Tip 2 bij opvliegers: het uit-knopje

Hoe fijn is dit: we hebben een soort van knopje om onze lichaamstemperatuur te regelen. Wist je dat als je je wijsvinger(s) 3 centimeter onder je navel duwt je lichaamstemperatuur tijdens een opvlieger zal dalen? Ideaal, want niemand die door heeft dat jij een opvlieger hebt!

Tip 3 bij opvliegers: waaiertje

Als je een opvlieger voelt aankomen pak je bij voorbaat je waaiertje uit je tas. Misschien niet het meest charmante, maar zeker wel één van de meest effectieve oplossingen. En zoals we al zeiden: we hoeven ons niet te schamen, toch?

Tip 4 bij opvliegers: water met ijsklontjes

Bestel je een glas wijn of iets anders te drinken? Vraag dan altijd bij elke ronde om een glas koud water en het liefst met ijsklontjes. Op die manier heb je verkoeling binnen handbereik zonder dat het opvalt. Ik bedoel: ze hoeven toch niet te weten dat het voor jou ter verkoeling dient en niet om af te wisselen met alcohol?

Tip 5 bij opvliegers: luchtige laagjes kleding 

Je weet vaak niet hoe warm het is waar je naar toe gaat. Zit een restaurant bomvol? Of zit je in een vergaderruimte waar de ramen niet open kunnen? Dan wil de temperatuur nog wel eens stijgen. In zulke situaties heb je toch liever iets minder dan meer kleding aan. Daarom is het motto: liever te koud dan te warm. Natuurlijk moet je niet gaan overdrijven door in een T-shirt aan te komen terwijl het buiten onder nul is, maar je kunt wel een T-shirt aantrekken met daarover een luchtig vestje. Dan kun je bij warmte altijd nog iets uittrekken.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 19-09-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >