Wie wint: rust of slaap?

Slaap | Lekker in je vel!

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

Ook als je niet slaapt, rust je uit. Toch?

Tijdens je slaap wisselen zich verschillende fasen af, maar vooral in de eerste vier uur vindt relatief veel diepe slaap plaats. In deze uren herstelt je lichaam, waardoor een kortere nacht voor een keer niet erg is.

Maar wat als je helemaal niet in slaap kunt komen, werkt rusten dan ook?

Ja, alleen al het idee dat je uitrust werkt positief. Die gedachte helpt namelijk om je lichaam en geest te ontspannen. Zo creëer je zelfs de goede omstandigheden om wel in slaap te vallen. Ook ontspanning zoeken in de vorm van meditatie kan zorgen voor rust.

Rusten is niet even effectief als slapen

Tijdens de diepe slaap ben je echt afgesloten van de buitenwereld en worden er processen in werking gesteld die je niet ziet bij rusten. Slaap je meerdere nachten slecht, dan word je natuurlijk wel prikkelbaar en kun je je minder goed concentreren.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 22-06-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >