Slaap je slecht? Ga overdag veel naar buiten

Voor een productieve en energieke dag is goed slapen belangrijk

Weerstand | Slaap | Lekker in je vel!

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

Slechte slapers doen er goed aan om dagelijks voldoende buitenlucht op te snuiven

Door naar buiten te gaan, vangt je lichaam veel zonlicht op. En daardoor produceer je later op de dag meer melatonine.

Melatonine is een hormoon dat we maken in ons lichaam en ervoor zorgt dat je slaperig wordt. Ook zorgt inspanning voor een moe en voldaan gevoel. Bij de aanwezigheid van licht (uit zonlicht of uit kunstlicht, televisie of monitor) wordt de productie van melatonine geremd. Neemt de blootstelling aan licht af, als het gaat schemeren, dan komt de natuurlijke productie van melatonine weer op gang.

Hoe meer licht je overdag opvangt, hoe meer je lichaam de overgang naar schemer en donker waarneemt. Het lichaam krijgt dan een signaal de dag-activiteiten te verminderen. Lig je vaak te woelen in bed dan doe je er goed aan elke dag naar buiten te gaan.

Om je ritme te herstellen zou tien minuten al voldoende zijn. Ochtendmensen hebben baat bij een avondwandeling, maar slechte slapers doen er verstandig aan zich net voor het naar bed gaan niet in te spannen. Zij kunnen dan beter kruidenthee drinken, in bad gaan en elektronica wegleggen.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 22-06-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >