Een slechte slaper kan een goede slaper worden

Vier op de tien mensen zegt dat zij regelmatig slaapproblemen hebben

Weerstand | Slaap | Lekker in je vel!

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

Er is gelukkig goed nieuws voor mensen met slaapproblemen

De meeste mensen met slaapproblemen liggen wakker door zorgen en piekergedachtes, zoals geldzorgen en het wel en wee van familie.

Iedereen kent de effecten van een periode lang slecht slapen. Het energieniveau lijdt eronder, zowel als het humeur en zeker ook de concentratie. Op de lange termijn tast het ook de weerstand aan. Niet fijn! De reden dat slaaptekort zoveel verschillende klachten geeft, is omdat slaap zorgt voor een algeheel herstel van het lichaam en de organen.

Hoeveel slaap we nodig hebben verschilt overigens per persoon. Als je een grafiek maakt van de slaaplengte en de bevolking, dan krijg je een mooie vloeiende verdeling waarbij het gemiddelde op ongeveer 7,5 uur ligt. Het minimum aantal uren slaap dat nodig is om het lichaam te laten ontspannen en te resetten ligt op zes uur.

Slechte slapers kunnen goede slapers worden. De belangrijkste tools zijn ontspanningstherapie, meditatie of mindfulness. En om te slapen als Doornroosje, is het beter om overdag geen dutje te doen. Een powernap mag, maar zorg dat die niet langer duurt dan een halfuur tot een uur. Anders tast het de nachtslaap aan.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 22-06-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >