Reuma? Let op je voeding

Voeding | Spieren en gewrichten

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

De rol van voeding bij reuma

In het lichaam worden dagelijks zure afvalproducten gemaakt. Ook zet ons lichaam voeding om in een zure of basische rest. Via voeding kun je hier invloed op uitoefenen. Het gaat er dan niet om dat je alleen maar basisch eet en alle ‘verzurende’ voedingsmiddelen laat staan. Verzurende levensmiddelen zijn niet slecht en horen juist bij een volwaardige maaltijd. Nee, het gaat om de balans en dat die uitslaat naar een licht baseoverschot.

Zo houd je de balans

Basisch:

  • Groente
  • Fruit
  • Aardappelen

Verzurend:

  • Vlees, vis en eieren
  • Suiker
  • Frisdranken
  • Tarweproducten

Probeer bij elke maaltijd dus groenten te eten, zodat je genoeg basen binnenkrijgt. Ook groentesappen en het gebruik van algen zoals chlorella zijn een makkelijke manier om meer basen binnen te krijgen. Op het internet zijn uitgebreide lijsten te vinden van welke voedingsmiddelen basisch of verzurend werken. TIP: Klik hier om een volledige zuur-basen-tabel te downloaden. (Met dank aan supersnelgezond.nl). Het zuur-base dieet is een gezond dieet. Het stimuleert een grote consumptie van groenten, fruit en gezonde plantaardige voeding, terwijl het bewerkte soorten en (geraffineerde) suikers beperkt. Het kan dus absoluut geen kwaad om dit dieet eens een tijdje uit te proberen en te ontdekken wat het met jouw lichaam doet. Meer over reuma! Anders denken, anders doen. De psychosociale kant van reuma “Dans alsof er geen morgen is” – Interview Nancy Euverink Meer voedingstips bij reuma en gewrichtsklachten Van plant tot klant. De totstandkoming van A.Vogel Atrosan

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 22-06-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Elke maand tips van Mieke over reuma en pijnlijke gewrichten?

tip

Gratis tips ontvangen over leven met reuma

Inschrijven >