Overgangsconsulente aan het woord

Wat kan een overgangsconsulente voor je betekenen in de overgang?

Overgang

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag


“De overgang, menopauze, climacterium: vele benamingen voor deze fase in het leven van een vrouw. De levensfase waar elke vrouw mee wordt geconfronteerd. Van vruchtbare vrouw naar onvruchtbare vrouw. Een levensfase waarin al veel gebeurt, zo rond je 50ste wordt er van alle kanten aan je getrokken, of je bent zelf in een roerige fase. En welke kant wil je op? Qua werk, ontwikkeling, zorg voor ouders, kinderen… Daarnaast kan het zijn dat je ineens geconfronteerd wordt met allerlei verschijnselen die niet bij je horen, verschijnselen die je beslist niet wilt hebben. Opvliegers, menstruatieveranderingen, gewrichten die niet lekker meewerken.  Je voelt je ’s ochtends bij het opstaan net een oude stramme vrouw, terwijl dat beslist niet matcht met je gevoel. Want in je hoofd blijf je ergens rond de 30/35 jaar hangen.

Wat kan een overgangsconsulente voor je doen?

Toch ontkom je niet aan deze fase. Als verpleegkundig overgangsconsulent informeer, adviseer en begeleid ik vrouwen. Door uitleg te geven wat er precies in je lichaam gebeurt begrijp je het gevoel. Vandaar uit kun je meestal al beter met de verschijnselen omgaan. Je kunt het dan ook beter in je omgeving uitleggen. Onbekend maakt onbemind,  ook de overgang. Verrassend vaak zie ik vrouwen in de praktijk die zelf weinig weten van de overgang. logisch dat je partner, je gezin en je collega’s jou niet begrijpen wanneer het wat minder goed met je gaat.
Afhankelijk van de verschijnselen zie ik vrouwen een aantal keer voor een consult. In een consult, wat een uur duurt, nemen we alles door. Van verschijnselen, je medische geschiedenis, gezin, je werk. Ook meten we in een eerste consult je bloeddruk.  Aan de hand van de green scale kijken we naar je klachten. Vandaar uit bekijken we samen wat het beste bij je past. Aanpassingen qua levensstijl, voeding, beweging en andere extra aanvullingen. Iedere vrouw is uniek, ook haar overgang en de eventuele behandeling daarvoor. De overgang is zo breed qua verschijnselen. Dus wat bij je buurvrouw heel goed werkt hoeft beslist niet bij jou te werken….
De meeste vrouwen hebben na 2 á 3 consulten weer het gevoel grip te hebben op hun bestaan. Voelen zich beduidend beter met de adviezen die gegeven zijn.

Dankbaar werk

Het is ontzettend dankbaar werk. In de 13 jaar dat ik nu als verpleegkundig overgangsconsulent werkzaam ben, weten steeds meer vrouwen ons te vinden. Ook de huisartsen en gynaecologen verwijzen vaker  bij overgangsklachten  naar de praktijk. Vanzelfsprekend ben je ook zonder verwijzing welkom. De meeste zorgverzekeraars vergoeden overigens de consulten geheel en/of gedeeltelijk. Dus schroom niet om een keer bij één van ons binnen te vallen!”

Meer informatie? Op zoek naar een consulente bij jou in de buurt? Neem eens een kijkje op: www.overgangsconsulente.com

Meer over de Overgang

Klik hier voor de overgangsblogs>

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 19-06-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Samen door de overgang. Ontvang gratis e-mails met tips van Magda

tip

Samen door de overgang. Ontvang gratis tips.

Inschrijven >>