Overgangsblog 3 van Eveline Bakker: Zingend door mijn leven

Overgangsklachten

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

Ik denk dat iedereen zo'n rugzakje draagt. De een wat groter dan de ander. Maar in die zakjes zit werkelijk van alles. Niet alleen maar onafgewerkte zaken, bewaarde tranen en verstopte boosheid. Ook ideeën waarvoor geen tijd was en niet geuite verlangens. Zo verlangde ik er als kind naar te mogen zingen... Mijn twee zussen, blond en blauw, zongen de sterren van de hemel. Met kerst stonden zij in de kerk op het podium met 'stille nacht'. Ik stond er ook, wat meer op de achtergrond, geluidloos te luisteren. Alleen bij het 'luid klokje', was ik de 'klingelingeling' met de triangel. Mijn stem had wat weg van een kraai... en ik kon moeilijk toon houden, vandaar. En nu, bij het opruimen van mijn rugzakje, kwam dat verlangen er zo ineens uit piepen. Het verlangen luidkeels te zingen, en mijn eigen stem te horen. Zomaar, als uit het niets. Ik heb eerst uit volle borst meegezongen met SkyRadio en toen de stoute schoenen aangetrokken en zangles genomen. Privéles bij een heel serieuze zangpedagoog. Elke les eerst stemoefeningen en dan een heuse aria! Nadat ik over de drempel van mijn schaamte was gestapt, heb ik er intens van genoten. Het mooiste was de ontdekking dat ik met mijn zangles, meer heb gevonden dan alleen mijn stem. Hoewel ik altijd al een prater ben geweest, vond ik het oprecht moeilijk om mijn gevoel te uiten en mijn kwetsbaarheid te laten zien. Op de een of andere manier heeft de zangles een brug geslagen en heb ik naast mijn mezzo-sopraan ook mijn gevoelsstem gevonden. Eveline Bakker Eveline Bakker, 51 jaar, moeder, dogwalker, coach en ondernemer, maar vooral oprichter van Vuurvrouw.

Meer van Eveline

Lees hier het tweede overgangsblog: De overgang kwam onverwacht.

Meer lezen over de overgang?

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 19-09-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen
Gratis A.Vogel Vitamine D3 bij je bestelling

In de overgang? Ontvang maandelijks e-mails met tips van Ellen.

tip

In de overgang? Ontvang maandelijks gratis tips.

Inschrijven >>