Reken (niet) op de hulp van je ondergoed

Of hoe een correctiehemd doet wat het zelf wil

Overgang

Annemarie Eijsvogels

Annemarie Eijsvogels
WhatsApp je vraag

Vetrolharnas

Nu had ik enige jaren geleden een gezellig gevulde collega, die laaiend enthousiast was over corrigerende hemdjes. 'Alles glad, geen vetrol meer te zien!', beweerde ze altijd stralend. Ik had nog wel wat favoriete kledingstukken die net een wat strakkere taillelijn konden gebruiken, maar de hele dag de buikspieren onder spanning houden lukt geen mens. Dus ik naar het warenhuis waar ik, dapper de rookworsten en tompoucen negerend, voor mezelf een mooi correctiehemd uitzocht. Perfect! Nu kon ik dat mooi slank gesneden jurkje weer eens aan zonder mijn buikspieren de hele dag op scherp te houden. Vol verwachting ga ik thuis gelijk voor de spiegel aan de slag, in de hoop mijn oude silhouet weer tevoorschijn te halen. Een heel geworstel trouwens om jezelf in dat correctietextiel te hijsen. Stevig spul, geeft weinig mee, dus die ongewenste vetrollen maken zeker weten geen schijn van kans! En inderdaad, wat ik zie in de spiegel bevalt me goed. Getailleerde truitjes en favoriete jurkjes mogen weer uit de kast. Dat weekend, met een feestje in het vooruitzicht, grijp ik mijn kans. Een korte worsteling met het vetrolharnas, pittig jurkje erover en...tadaa! Een stralende, elegante vrouw in de spiegel met een mooie taillelijn. Ook bij manlief oogst ik bewonderende blikken.

Let's party! Ik ben er klaar voor

Tevreden met het beeld in de spiegel. Blakend van het zelfvertrouwen. Dan krijg je vanzelf wel zin in een feestje. Alleen....één ding had ik nog niet uitgeprobeerd. Gaan zitten met een hemd onder hoogspanning. Zodra ik in de auto stap, voel ik iets wat me totaal niet bevalt. Het hemd gaat zonder waarschuwing op zoek naar de plek met de minste weerstand, het rolt zich op! En waar gaat die rol heen? Juist...naar mijn taille, waar ik nu door mijn jurk heen een grote rol zie zitten. Groter dan de lager gelegen vetrol die het hoorde te maskeren. Nee! Dit feestje wordt alsnog een training voor mijn buikspieren. Hoop wel dat ik het bonnetje nog ergens heb, om het hemdje uit pure frustratie te gaan ruilen voor een paar rookworsten en tompoucen.

Annemarie Eijsvogels blogger van de Samen Door De Overgang nieuwsbrief
 
Annemarie Eijsvogels heeft de blogwedstrijd van de Samen Door De Overgang nieuwsbrief gewonnen. De komende tijd schrijft ze verschillende columns over wat haar bezig houdt en wat ze meemaakt tijdens de overgang. Schrijf je in voor de Samen Door De Overgang nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 10-05-2019

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen
Gratis A.Vogel Vitamine D3 bij je bestelling

In de overgang? Ontvang maandelijks e-mails met tips van Ellen.

tip

In de overgang? Ontvang maandelijks gratis tips.

Inschrijven >>