Natuurlijke oplossing bij spataderen, zware benen en rusteloze benen

Spataderen en zware benen

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

Hoe ontstaan spataderen?

Spataderen ontstaan doordat de kleppen in de aderen niet goed sluiten en er bloed terugstroomt. Het resultaat: zichtbare blauwpaarse, kronkelende aderen op de benen. Niet mooi en ook lichamelijk geen pretje. Spataderen kunnen namelijk zorgen voor een zwaar, vermoeid en soms ook pijnlijk gevoel in de benen. Ook rusteloze benen kunnen een gevolg zijn van spataderen.

Wie krijgen spataderen?

Mensen met overgewicht en zwangere vrouwen hebben meer kans op spataderen. Het extra gewicht zorgt namelijk voor een grotere druk op de aderwanden. Daarnaast: hoe hoger de leeftijd, hoe zwakker de vaatwanden. Bij vrouwen komen spataderen overigens vaker voor dan bij mannen, net als bij mensen met een staand beroep.

Zelf doen bij spataderen

Voldoende bewegen helpt. Verder zijn een gezond gewicht en het zo veel mogelijk vermijden van roken, ko­ffie en alcohol erg belangrijk. Er zijn ook natuurlijke middelen die kunnen ondersteunen bij spataderen en zware benen. A.Vogel Aesculaforce* bevat een gestandaardiseerde hoeveelheid van 50 mg Aescine en helpt daardoor goed bij spataderen, zware benen en rusteloze benen. A.Vogel Aesculaforce* is verkrijgbaar in een verpakking van 30 of 50 tabletten bij drogist, apotheek, supermarkt en gezondheidswinkels.

Door gebruikers beoordeeld met een 9,1

Meer weten? Bel de A.Vogel gezondheidslijn 0900 - 246 46 46 of kijk hier voor meer blogs over spataderen en zware, vermoeide benen. *Traditioneel kruidengeneesmiddel. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 22-06-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >