Mijn eerste sapdag!

Voeding | Lentekuur | Spijsvertering

Ilze ter Heide

Ilze ter Heide
WhatsApp je vraag

Jus met sjans

Gek eigenlijk. Dat ik vroeger altijd dacht dat appelsap uit een pak wel gezond was. “Nee hoor, ik drink geen cola. Doe mij maar een jus’tje!”  Een glas cola bevat ongeveer 10 suikerklontjes. Een glas sinaasappelsap uit een pak nauwelijks minder. Weet ik nu. En neem je de light variant? Dan is de hoeveelheid suiker weliswaar minder, maar u komt bedrogen uit wanneer u vervolgens kijkt naar de hoeveelheid kunstmatige zoetstoffen die erin zitten. Die nog véél slechter zijn voor ons lijf. Als er ‘kunstmatig’ voor staat, kan het ook eigenlijk niet goed zijn. Toch? Het moge duidelijk zijn, op de sapdag van deze Lentekuur gaan we niet met dit soort sappen aan de haal. Gelukkig was ik daar al geruime tijd van afgekickt. En u?

Smoothiefeestje

Smoothies zijn al een jaar of twee vast onderdeel van mijn dagmenu. Eigenlijk start ik er iedere ochtend mee. Lekker saai, denkt u misschien. Nou, niks is minder waar. Ik maak er iedere ochtend – samen met dochterlief – een feestje van. Mijn favoriet? Verse aardbeien, verse mango, beetje blauwe bessen, dessertlepeltje maca poeder, eetlepel kokosolie, twee scheppen hüttenkäse, 300 ml amandelmelk en shake it baby! Mijn dochter van 3 staat er dan op de Tripp Trapp naast en helpt me met ‘roeren in de pruttelpot’. “Mag ik ook een proefje? “, is haar standaard vraag. “Nou graag schat!”, ook voor haar een goede start van de dag.

Adempauze voor de darmen

Maar een sapdag  - een dag vol pruttelpotjes eigenlijk – behoort nog niet tot mijn vaste rituelen, geef ik eerlijk toe. Aangezien ik al sinds ongeveer 32 jaar een ‘darmpatiëntje’ ben, is de A.Vogel Lentekuur sapdag dus ook voor mij een uitgelezen kans om het eens te proberen. Mijn darmen kunnen na 32 jaar presteren wel een adempauze gebruiken. We nemen zelf immers iedere paar uur pauze, dus dan moet je de rest ook wat gunnen, niet? Het schrappen van tarwe uit mijn eetpatroon heeft mijn darmen al flink gepleasd, moet ik zeggen. En voor dit stapje verder vind ik het erg prettig om nu lekker laagdrempelig te starten, eerst één dagje. Ik doe dus volop enthousiast met u mee. En ik moet zeggen, die Green Dream van vanmorgen was alvast een flinke drijfveer om door te gaan. Mijn smaakpapillen begonnen te dansen van de heerlijke combinatie van zoet, romig en lekker fris. Ben nu extra benieuwd naar de Green Surprise van vanmiddag!

Lees ook het Lentekuur-blog van Marjolein!

Andere Lentekuur-blogs:

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 22-06-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen
Gratis A.Vogel Vitamine D3 bij je bestelling

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >