Mijn eerste sapdag!

Voeding | Lentekuur | Spijsvertering

Ilze ter Heide

Ilze ter Heide
WhatsApp je vraag

Jus met sjans

Gek eigenlijk. Dat ik vroeger altijd dacht dat appelsap uit een pak wel gezond was. “Nee hoor, ik drink geen cola. Doe mij maar een jus’tje!”  Een glas cola bevat ongeveer 10 suikerklontjes. Een glas sinaasappelsap uit een pak nauwelijks minder. Weet ik nu. En neem je de light variant? Dan is de hoeveelheid suiker weliswaar minder, maar u komt bedrogen uit wanneer u vervolgens kijkt naar de hoeveelheid kunstmatige zoetstoffen die erin zitten. Die nog véél slechter zijn voor ons lijf. Als er ‘kunstmatig’ voor staat, kan het ook eigenlijk niet goed zijn. Toch? Het moge duidelijk zijn, op de sapdag van deze Lentekuur gaan we niet met dit soort sappen aan de haal. Gelukkig was ik daar al geruime tijd van afgekickt. En u?

Smoothiefeestje

Smoothies zijn al een jaar of twee vast onderdeel van mijn dagmenu. Eigenlijk start ik er iedere ochtend mee. Lekker saai, denkt u misschien. Nou, niks is minder waar. Ik maak er iedere ochtend – samen met dochterlief – een feestje van. Mijn favoriet? Verse aardbeien, verse mango, beetje blauwe bessen, dessertlepeltje maca poeder, eetlepel kokosolie, twee scheppen hüttenkäse, 300 ml amandelmelk en shake it baby! Mijn dochter van 3 staat er dan op de Tripp Trapp naast en helpt me met ‘roeren in de pruttelpot’. “Mag ik ook een proefje? “, is haar standaard vraag. “Nou graag schat!”, ook voor haar een goede start van de dag.

Adempauze voor de darmen

Maar een sapdag  - een dag vol pruttelpotjes eigenlijk – behoort nog niet tot mijn vaste rituelen, geef ik eerlijk toe. Aangezien ik al sinds ongeveer 32 jaar een ‘darmpatiëntje’ ben, is de A.Vogel Lentekuur sapdag dus ook voor mij een uitgelezen kans om het eens te proberen. Mijn darmen kunnen na 32 jaar presteren wel een adempauze gebruiken. We nemen zelf immers iedere paar uur pauze, dus dan moet je de rest ook wat gunnen, niet? Het schrappen van tarwe uit mijn eetpatroon heeft mijn darmen al flink gepleasd, moet ik zeggen. En voor dit stapje verder vind ik het erg prettig om nu lekker laagdrempelig te starten, eerst één dagje. Ik doe dus volop enthousiast met u mee. En ik moet zeggen, die Green Dream van vanmorgen was alvast een flinke drijfveer om door te gaan. Mijn smaakpapillen begonnen te dansen van de heerlijke combinatie van zoet, romig en lekker fris. Ben nu extra benieuwd naar de Green Surprise van vanmiddag!

Lees ook het Lentekuur-blog van Marjolein!

Andere Lentekuur-blogs:

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 22-06-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >