Klaar voor de sapdag!

Voeding | Lentekuur

Gast Blogger
WhatsApp je vraag

Goed bezig toch?!

Wat ik ook merk, is dat ik in de winter veel meer eet. Meer ongezond eten ook. Vooral de decembermaand, wat is die erg! Al die feestdagen met lekkere hapjes… En zelfs als de decembermaand er weer opzit, dan neem ik ‘m toch een beetje met me mee in de maanden erna. ’s Avonds nog lekker een chocolaatje op de bank, ik kan het niet laten. Maar nu is het genoeg, de lente is gearriveerd en ik ben er helemaal klaar voor. Klaar om mijn lijf weer op te laden! Klaar om vrolijk en bruisend de lente in te gaan.
Ik ben al goed begonnen met een dagelijkse smoothie van groenten en fruit. Lekker met mango, banaan, sinaasappel, melk of Griekse yoghurt. En tegenwoordig gooi ik er ook een avocado, worteltjes of een handje veldsla in. Echt genieten! En zo krijg ik ook nog veel vitamines, mineralen, vezels, eiwitten en belangrijke vetten binnen. Ik ben ook weer gaan hardlopen en ik drink minder koffie – nog maar een of twee kopjes per dag – en veel meer thee, waaronder brandnetel thee want dat reinigt zo lekker. Goed bezig toch?!

Sapdag

En vandaag een sapdag, ik doe mee! Mijn lijf even wat extra rust geven en op adem laten komen. Een dag om mijn lichaam te zuiveren van afvalstoffen. Dat heb ik nog niet eerder gedaan. Ik dacht altijd dat een sapdag alleen maar uit water met wat citroensap drinken bestond. En dat zag ik mezelf toch echt niet doen. Laat staan (een paar dagen) volhouden. En bovendien, dan krijg je toch helemaal geen vitamines en mineralen binnen en al die andere belangrijke bouwstoffen voor je lichaam? Ik zag mezelf al omvallen aan het eind van de dag.

Lentekuur-2016-dag-2-oranje-boven

Met de A.Vogel Lentekuur ga ik vandaag enthousiast de uitdaging aan! Een smoothie als ontbijt, een soep als lunch en ’s avonds een lekkere salade, dat lijkt me prima vol te houden. En als het bevalt – dat is in ieder geval mijn plan – dan wil ik dat 1x in de maand herhalen. Want eigenlijk is het gewoon heel gezond om een dagje te sappen. Een dagje rust voor mijn lijf en dankzij alle basische voedingsmiddelen ook nog een gezond zuur base evenwicht, een energiek gevoel en een goede spijsvertering.
Dus ik zeg, kom maar op met de lente(kuur)!

- Gisella

Gisella van Oene is als productmanager bij A.Vogel dit jaar voor het eerst bij de Lentekuur betrokken. “Wat een leuk project om mee bezig te zijn en wat een energie krijg ik van al die gezonde en heerlijke recepten. Voor mij een goede inspiratiebron voor thuis en mijn twee dochtertjes. Ik hoop dat we jou ook kunnen inspireren tot een gezond(er) eet- en leefpatroon.”

Meer lezen?

Lentekuur-blogs>

Dag 1 volg je natuur doe gewoon gezond
Dag 2 kleur bekennen met groenten
Dag 3 lego op je bord eiwitten
Dag 4 vandaag is het d day sapdag

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 31-10-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >