Januari: slow down maand!

Tips om het in januari een beetje relaxt te houden

Lifestyle | Lekker in je vel!

Ilze ter Heide

Ilze ter Heide
WhatsApp je vraag

Tip 1: ga lekker bijtanken

Januari een saaie, donkere maand? Nou en! Maak er gebruik van en ga lekker bijtanken! Lekker op tijd naar bed, wat extra uurtjes slaap pakken... zie het als een uitgelezen kans om je batterij weer een beetje op te laden na alle drukte. Jonge kinderen in huis? Houd op zondag eens een pyjamadag met elkaar. Gordijnen dicht, kaarsjes aan, dekentje op de bank en genieten van een kneuterige Disney-film. Zo'n slow down is goed voor het hele gezin!

Tip 2: ontspan

Ontspanning is belangrijk. En niet alleen om lichaam en geest de rust te geven om weer op te laden voor de drukte van alledag. Nee, ontspanning is óók belangrijk voor de strijd met die decemberkilo's. Enerzijds omdat een ontspannen lijf nou eenmaal meer energie heeft om te bewegen, waardoor je dan weer calorieën verbrandt. Anderzijds omdat een ontspannen lichaam niet alleen maar snelle energie uit koolhydraten en eiwitten verbruikt, maar ook je vetreserves aanspreekt. Slow down, win-win dus!

Tip 3: zet kruizen in de agenda

Familie, vrienden, kennissen... je hebt ze waarschijnlijk al veelvuldig gezien in december. Prima dus om dat in januari even een halt toe te roepen. Kies voor jezelf en je partner of gezin en zet samen bewust een pas op de plaats. Gewoon even niks. Zeg nee tegen al die nieuwjaarsrecepties, skip de verjaardag van tante Toos en plan gewoon even niks. Heerlijk even vertragen met elkaar.

Tip 4: maak van Blue Monday een Sunny Monday

Voel je je minder vrolijk en opgewekt door alle drukte die je aan je hoofd hebt gehad in december? Niet leuk, zo'n bijeffect van een stressperiode. En dan helpen die saaie, donkere dagen ook niet. Op 21 januari 2019 is het Blue Monday. Denk deze dag om en maak er je eigen ontspannen Sunny Monday van. Neem de dag vrij, boek een zonnebankje, ga lekker wandelen in de natuur en creëer een zonnig dagmenu. Ontbijt bijvoorbeeld met een heerlijke kokos-banaan-ananas smoothie en lunch met een heerlijke frisse salade met zomerfruit. En belangrijk: doe alles in je eigen tempo.

Tip 5: stel je goede voornemens uit

Dat goede voornemens alleen op 1 januari in kunnen gaan... dat is iets wat we met elkaar in deze maatschappij bedacht hebben. Want zeg nou zelf: bepalen dat je wat kilo's kwijt wilt, dat je wilt stoppen met roken of dat je meer wilt bewegen, waarom zou dat niet op een ander moment kunnen? Heb je je hoofd nog vol van december? Dan is de kans groot dat het juist in januari helemaal niet goedkomt met je goede voornemens. Dus relax, geef jezelf de tijd en start - lekker tegendraads - in februari of maart.

Tip 6: kies voor extra ondersteuning

Soms is ontspannen makkelijker gezegd dan gedaan. Voor jou ook? Dan zou je ter ondersteuning Passiflora Rustgevend Extra Sterk van A.Vogel kunnen gebruiken. Deze tabletjes helpen onder andere lichaam en geest tot rust te komen1, ondersteunen bij stemmingswisselingen2,3 en vermoeidheid4 en helpen je om in balans te blijven in stress situaties5. Zo blijft het thuis ook een beetje gezellig in het nieuwe jaar ;-)

1)Passiebloem, 2)Citroenmelisse, 3)Valeriaan, 4)Magnesium, 5)Zink

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 08-01-2019

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen
Bestel nu je tickets voor het Famosan Festival: Samen door de overgang!

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >