Waarom duurt hooikoorts steeds langer?

Hooikoorts

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

Duurt het hooikoortsseizoen steeds langer?

Hooikoorts is al lang niet meer alleen een voorjaarskwaal, maar ook een zomer- en herfstkwaal. Dit komt omdat bomen door het veranderende klimaat eerder bloeien, of juist veel langer.

Ambrosia en Bijvoet

De ambrosia en de bijvoet zijn planten die groeien in september en oktober. Beide planten zorgen er mede voor dat het hooikoorts-seizoen langer duurt. Met name de Ambrosia is een plant die zorgt voor veel pollen. De plant groeit makkelijk en snel in tuinen en in bermen langs de weg. De plant groeide vroeger niet in Europa, maar zien we tegenwoordig steeds vaker. De plant wordt ook wel de hooikoortsplant genoemd.

 

Pollenkalender | Hooikoorts

Wat is de oorzaak van hooikoorts?

In Nederland heeft twee op de tien mensen last van hooikoorts. Hooikoorts wordt veroorzaakt door stuifmeel (pollen). De klachten ontstaan als de pollen waarvoor we allergisch zijn, in de lucht gaan zweven. Veruit de meeste mensen met hooikoorts hebben een graspollenallergie.

Helpt een regenbui tegen hooikoorts?

Vaak denken we dat buien de pollen uit de lucht ‘spoelen’ maar dat is niet altijd waar. Zodra het start met regenen gaan de pluimen en aren van gras juist meer bewegen, waardoor er een ‘pollenwolk’ uit de aren schiet. Wie hooikoorts heeft kan juist aan het begin van een bui of aan het eind extra last hebben van niesbuien en rode ogen.

Meer over hooikoorts

Wil je meer weten over hooikoorts? We hebben een special gemaakt met alle vragen en antwoorden over hooikoorts.

  Naar de hooikoorts special

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 03-09-2018

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >