Hooikoorts bij kinderen - Wat te doen?

Kinderen | Hooikoorts

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een allergische reactie op stuifmeel van grassen, planten of bomen. Als je allergisch bent voor pollen en deze inademt, raakt je afweersysteem van slag. Hooikoorts kan geen kwaad, maar het is niet fijn. Helaas is hooikoorts niet te genezen, net zoals andere allergieën. Maar je kunt wel voorzorgsmaatregelen nemen om hooikoorts te voorkomen en te verminderen.

Wat zijn de symptomen van hooikoorts bij kinderen?

Vaak lijkt hooikoorts op een langdurige verkoudheid. Het best herken je hooikoorts aan een loopneus of een verstopte neus. Andere symptomen van hooikoorts zijn jeukende ogen, een brandend gevoel in neus en ogen en veelvuldig niezen. Als een peuter of kind klaagt van jeuk aan de ogen ga dan even langs bij de huisarts. Hij doet dan een allergietest. Na zo’n test weet je exact voor wat soort pollen je kind allergisch is. Op de pollenkalender zie je wanneer deze pollen actief zijn. Op dat moment kun je voorzorgsmaatregelen treffen!

Kind met hooikoorts? Doe de hooikoortstest

Tip: wil je testen of je kind hooikoorts heeft? 

  Doe de Hooikoorts-test

Wat te doen bij hooikoorts bij kinderen?

Hooikoorts is niet te genezen, maar je kan proberen het contact met stuifmeel zoveel mogelijk te vermijden. Dit kun je  zo doen:

  • hou op warme, winderige dagen deuren en ramen dicht. Je kunt kamers het best ’s morgens verluchten, dan is het nog vochtig buiten;
  • hang je was tijdens de bloeiperiode niet buiten, anders vangen je kleren en beddengoed pollen op en dit zorgt voor irritatie;
  • zorg dat je kind zo weinig mogelijk in de ogen wrijft. Dit maakt het alleen maar erger;
  • als jullie naar buiten gaan, kan een kind met hooikoorts een zonnebril dragen. Zo scherm je de ogen af van stuifmeel;
  • als je een uitstapje plant, ga dan liever naar de stad. Vermijd zoveel mogelijk de vrije natuur. Of ga op vakantie aan zee, hier zijn veel minder pollen in de lucht;
  • A.Vogel Pollinosan Hooikoorts Oogdruppels geeft snelle verkoeling en verlichting bij rode, branderige en jeukende ogen. A.Vogel Pollinosan Oogdruppels vormen een soepele traanfilm over het oog, die het oog beschermt tegen het binnendringen van nieuwe pollen. De verzachtende en verkoelende ingrediënten helpen roodheid, branderigheid en jeuk te verminderen.

Hoeveel pollen hangen er in de lucht? Bekijk het A.Vogel pollenweerbericht!

Meer over Hooikoorts!

Meer over Hooikoorts

Meer over hooikoorts-ogen
Download de Hooikoorts App

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 30-04-2018

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen
Gratis A.Vogel Vitamine D3 bij je bestelling

Maandelijks tips van Joost in het hooikoorts-seizoen?

tip

Ontvang elke maand nieuws over hooikoorts

Aanmelden >>