Hoeveel ouderdomskwaaltjes heb jij al verzameld?

Lekker in je vel!

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

Hoe ver ben jij al met je verzameling?

Het één is nog niet compleet verzameld, of het ander moet alweer bij een andere supermarkt gespaard worden. Van pannensets tot poppetjes, het wisselt zich in hoog tempo af.
Neem dan een verzameling met ouderdomskwaaltjes, daar doe je tenminste járen mee. Al is een bescheiden verzameling wel zo prettig. Onderling ruilen blijkt (helaas!) niet mogelijk. Maar dat maakt het niet minder fijn om af en toe even naar elkaars verzameling te kijken.

1. Rimpels - smeer ’m!

Handcrème, dagcrème, oogcrème: we smeren heel wat af om de rimpels nog even uit te stellen. Een goed gehydrateerde huid is natuurlijk ook belangrijk.

2. Geheugen – oeps vergeten!

Noem jij ook altijd eerst allerlei andere namen, voordat je de persoon tegenover je met de juiste naam aanspreekt? Al die namen ook.. Alles verwerken met onze hersenen gaat nu eenmaal wat trager.

3. Dun en breekbaar haar - Rapunzel wie?

Dit is geen uniek exemplaar, want dit zit in ieders verzameling. Ons haar wordt dunner, of valt zelfs (een beetje) uit. Bij de één zal het meer zijn dan bij de ander, maar echt tegengaan kan niet. Die mooie lokken van vroeger moeten we dus langzaam gedag gaan zeggen. Wel kun je er zelf voor zorgen dat je haar gezond blijft. Eet gezond en wees lief voor je haar: matig met verven en het gebruik van een föhn of stijltang.

4. Stijve hark

Na even op de bank liggen wil je er weer van af.. Oef, dat is wel eens soepeler gegaan! Laat je er niet van weerhouden om te bewegen, dat blijft namelijk hartstikke gezond.

5. Gehoor - wat zeg je?

Heel eerlijk: hoe vaak zeg jij deze zin op een dag? Naarmate we ouder worden, wordt ons gehoor steeds iets minder goed. Soms vervelend, maar het kan juist ook hilarische spraakverwarring opleveren.

6. Gewicht – de oneerlijke weegschaal

Je verandert niets aan je voeding, maar toch geeft de weegschaal wat meer aan. De oneerlijke weegschaal willen wij liever niet in onze collectie ouderdomskwalen. Je lichaam heeft naarmate je ouder wordt niet meer zoveel calorieën nodig als eerst, waardoor je mogelijk wat aankomt. Iets minder eten, of wat vaker lekker buiten wandelen weert de oneerlijke weegschaal uit jouw verzameling.

7. Ogen - Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet..

En het is.. wazig. Maar als je het een beetje kantelt, het iets van je af houdt en een beetje je ogen samenknijpt dan lukt het wel aardig. Een (lees)bril nodig? Natuurlijk niet, hoe kom je er bij?

Hoe staat het ervoor met jouw verzameling? Of missen wij nog een verzamelitem die absoluut in deze collectie moet staan? Laat het ons weten!

Laatste wijziging op deze pagina: 30-10-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >