Dames, check de mannen in je leven! Herken de symptomen van een vergrote prostaat

Prostaat

Krista van der Horst

Krista van der Horst
WhatsApp je vraag

Tja, zijn prostaat is niet iets wat je even aan de keukentafel met je man, vriend, vader, broer of zoon bespreekt. Grote kans dat je geen weet hebt van zijn prostaat. Of wat het eigenlijk is en doet (hij zelf misschien ook niet…). Maar het feit blijft dat een ouder wordende prostaat voor ongemakken kan zorgen. En het onderwerp negeren helpt hier niet bij. Dus actie! Lees deze blog door en vertel het de man(nen) in je leven door. Wie weet is het wel een van de meest nuttige dingen die je voor hem kan doen.

Herken de symptomen van een vergrote prostaat

Bekijk deze symptomen eens, herken je ze of klaagt hij er wel eens over?

  • De drang voelen om veel te moeten urineren - vooral ’s nachts
  • Zwakke of onderbroken urinestraal – die met de jaren steeds minder krachtig wordt
  • Het gevoel dat de blaas niet volledig kan worden geleegd – zelfs moeten persen
  • Nadruppelen en het moeilijk op kunnen houden van de urine

De prostaat en zijn problemen

Prostaatklachten-symptomen-bij-prostaatproblemenDeze symptomen kunnen worden veroorzaakt door de prostaat. De prostaat is een kleine, walnootvormige klier die bij mannen net onder de blaas om de urinebuis heen ligt. Hoe ouder mannen worden, hoe groter de prostaat wordt. Dit noemen we een goedaardige prostaatvergroting. Omdat de prostaat om de urinebuis heen ligt, kan de groei de plasbuis dichtdrukken.
Dit verschijnsel is  op zich niet alarmerend en eigenlijk volledig natuurlijk voor de man, maar voor de helft van alle mannen zal de prostaat op den duur voor ongemak gaan zorgen. Herkent hij de opgesomde symptomen echter al? Dan is het nu tijd om hem aan te moedigen naar de huisarts te gaan. We weten dat mannen de dokter liever ontwijken, maar een kleine duw in de richting van de huisarts is wel verstandig.

Download de folder over prostaatvergroting

Is hij niet vooruit te duwen (veel mannen proberen prostaatproblemen te negeren)? Dan hebben we hier iets voor hem. Deze folder over de prostaat laat hem zien hoe belangrijk het is om de prostaat te laten checken bij de huisarts. De kans is natuurlijk aanwezig dat de arts zal bevestigen dat het een geval is van vergrote prostaat (goedaardige prostaatvergroting). Maar in enkele gevallen kan het gaan om een andere aandoening, waar je snel bij wilt zijn:

  • Prostatitis, een bacteriële infectie die kan worden behandeld met antibiotica
  • Overactieve blaasspieren, die vaak worden behandeld met medicatie als spierverslapper
  • Diabetes, wat kan leiden tot vaker plassen en zo snel mogelijk gedetecteerd moet wordenProstaforce-med-30st

Wat als het een vergrote prostaat is?

De meest waarschijnlijke uitkomst is gelukkig de vergrote prostaat. Wat gaat de arts dan doen? De arts kan medicijnen voorschrijven of in ernstige gevallen een operatie voorstellen. Voor minder ernstige gevallen is er A.Vogel ProstaforceMed. Dit is een 100% natuurlijk geneesmiddel dat plasproblemen als gevolg van een vastgestelde vergrote prostaat vermindert. Het helpt bij vaak, moeilijk en onvolledig plassen, nachtelijk plassen, nadruppelen en een zwakke urinestraal. De capsules bevatten 320mg extract van de zaagbladpalmvrucht. *
Nog steeds op zoek naar meer informatie om hem te helpen?  Lees hier meer over prostaatvergroting en ProstaforceMed.

*Traditioneel kruidengeneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Toepassing is uitsluitend gebaseerd op reeds lang bestaand gebruik.

Blogster Hetty

Als natuurgeneeskundig en orthomoleculair therapeut ben ik gespecialiseerd in de (medicinale) werking van voeding, kruiden, vitamines en mineralen en supplementen. Dat is echt mijn passie. Ik adviseer klanten op het informatiecentrum van A.Vogel. Daarnaast schrijf ik artikelen, stel ik met het lentekuurteam de kuurweken samen en ben ik vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s. Ook begeleid ik kuurweken in Portugal. Mijn favoriete producten zijn Aciforce Probioticum en Hyperiforce Forte.

Blogster Krista

Ooit aan de Universiteit van Maastricht als gezondheids-wetenschapper afgestudeerd, ben ik nu werkzaam als webredacteur van www.avogel.nl. Op dit blog wil ik mensen informeren over gezondheid en aanmoedigen gezond te leven. A.Vogel zei altijd al: “Gezondheid is leven in harmonie met de natuur” en daar kan ik me van harte in vinden!

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En produceer dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Online, offline, in print en in video. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook. Veel van de gezonde tips & tricks waar ik over schrijf, vind je hier op het blog weer terug.

Laatste wijziging op deze pagina: 13-12-2016

Heeft u een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

U kunt bij ons terecht voor al uw vragen over de uw gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of uw bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!

Onze tip bij griep en verkoudheid

Echinaforce tabletten. Deze tabletten krijgen maar liefst een 9,2 als waardering van meer dan 800 gebruikers.

Bestel Echinaforce tabletten

Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Ontdek de principes
van Alfred Vogel

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek A.Vogel Wereld
Griep? Schrijf je nu in voor de GriepCoach! GriepCoach Marcel