Dames, check de mannen in je leven!

Herken de symptomen van een vergrote prostaat

Prostaat

Tja, zijn prostaat is niet iets wat je even aan de keukentafel met je man, vriend, vader, broer of zoon bespreekt. Grote kans dat je geen weet hebt van zijn prostaat. Of wat het eigenlijk is en doet (hij zelf misschien ook niet…). Maar het feit blijft dat een ouder wordende prostaat voor ongemakken kan zorgen. En het onderwerp negeren helpt hier niet bij. Dus actie! Lees deze blog door en vertel het de man(nen) in je leven door. Wie weet is het wel een van de meest nuttige dingen die je voor hem kan doen.

Herken de symptomen van een vergrote prostaat

Bekijk deze symptomen eens, herken je ze of klaagt je partner er wel eens over?

  • de drang voelen om veel te moeten urineren - vooral ’s nachts;
  • zwakke of onderbroken urinestraal – die met de jaren steeds minder krachtig wordt;
  • het gevoel dat de blaas niet volledig kan worden geleegd – zelfs moeten persen;
  • nadruppelen en het moeilijk op kunnen houden van de urine.

De prostaat en zijn problemen

Deze symptomen kunnen worden veroorzaakt door de prostaat. De prostaat is een kleine, walnootvormige klier die bij mannen net onder de blaas om de urinebuis heen ligt. Hoe ouder mannen worden, hoe groter de prostaat wordt. Dit noemen we een goedaardige prostaatvergroting. Omdat de prostaat om de urinebuis heen ligt, kan de groei de plasbuis dichtdrukken.
Dit verschijnsel is  op zich niet alarmerend en eigenlijk volledig natuurlijk voor de man, maar voor de helft van alle mannen zal de prostaat op den duur voor ongemak gaan zorgen. Herkent hij de opgesomde symptomen echter al? Dan is het nu tijd om hem aan te moedigen naar de huisarts te gaan. We weten dat mannen de dokter liever ontwijken, maar een kleine duw in de richting van de huisarts is wel verstandig. Lees hier verder over prostaat en een bezoek aan de huisarts.

Hoe ziet een vergrote prostaat eruit? prostaatklachten, veel en vaak plassen

Download de folder over prostaatvergroting of doe de prostaattest

Is hij niet vooruit te duwen (veel mannen proberen prostaatproblemen te negeren)? Dan hebben we hier iets voor hem.

Doe de prostaattest...

Of download deze folder over de prostaat. Deze folder laat hem zien hoe belangrijk het is om de prostaat te laten checken bij de huisarts. De kans is natuurlijk aanwezig dat de arts zal bevestigen dat het een geval is van vergrote prostaat (goedaardige prostaatvergroting). Maar in enkele gevallen kan het gaan om een andere aandoening, waar je snel bij wilt zijn:

  • prostatitis, een bacteriële infectie die kan worden behandeld met antibiotica
  • overactieve blaasspieren, die vaak worden behandeld met medicatie als spierverslapper
  • diabetes, wat kan leiden tot vaker plassen en zo snel mogelijk gedetecteerd moet worden.Prostaforce-med-30st

Wat als het een vergrote prostaat is?

De meest waarschijnlijke uitkomst is gelukkig de vergrote prostaat. Wat gaat de arts dan doen? De arts kan medicijnen voorschrijven of in ernstige gevallen een operatie voorstellen. Voor minder ernstige gevallen is er A.Vogel ProstaforceMed. Dit is een 100% natuurlijk geneesmiddel dat plasproblemen als gevolg van een vastgestelde vergrote prostaat vermindert. Het helpt bij vaak, moeilijk en onvolledig plassen, nachtelijk plassen, nadruppelen en een zwakke urinestraal. De capsules bevatten 320mg extract van de zaagbladpalmvrucht. *
Nog steeds op zoek naar meer informatie om hem te helpen?  Lees hier meer over prostaatvergroting en ProstaforceMed.

* Traditioneel Kruidengeneesmiddel op basis van Sabal serrulata. Lees voor gebruik de bijsluiter. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 12-07-2018

A.Vogel prostaattest

Vind uit in welke mate je last hebt van plasklachten.

Doe de prostaattest
ProstaforceMed

Prostaforce vermindert plasproblemen als gevolg van een vastgestelde goedaardige prostaatvergroting.

Bestel online
Hoe zit dat...?

De prostaat is een klier onder de blaas van de man, waardoorheen de plasbuis loopt. Voor en tijdens de puberteit groeit dit orgaan. Maar hoe zit dat na de puberteit?

Lees hier hoe het precies zit!
Gratis A.Vogel Vitamine D3 bij je bestelling

Iedere maand info over de prostaat óf tips om gezond te leven?

tip

Iedere maand prostaatinfo óf gezonde tips?

Aanmelden