Waarom duurt hooikoorts steeds langer?

Geïrriteerde ogen, niezen en een loopneus. Mensen met hooikoorts hebben er steeds vaker en langer last van.

Hooikoorts

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

Het lijkt wel of het hooikoortsseizoen steeds langer duurt, maar is dat ook echt zo?

Hooikoorts is al lang niet meer alleen een voorjaarskwaal, maar ook een zomer- en herfstkwaal. Dit komt omdat bomen door het veranderende klimaat eerder bloeien, of juist veel langer.

In Nederland heeft twee op de tien mensen last van hooikoorts. Hooikoorts wordt veroorzaakt door stuifmeel (pollen). De klachten ontstaan als de pollen waarvoor we allergisch zijn, in de lucht gaan zweven. Veruit de meeste mensen met hooikoorts hebben een graspollenallergie.

Vaak denken we dat buien de pollen uit de lucht ‘spoelen’ maar dat is niet altijd waar. Zodra het start met regenen gaan de pluimen en aren van gras juist meer bewegen, waardoor er een ‘pollenwolk’ uit de aren schiet. Wie hooikoorts heeft kan juist aan het begin van een bui of aan het eind extra last hebben van niesbuien en rode ogen.

Blogster Hetty

Als natuurgeneeskundig en orthomoleculair therapeut ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik schrijf voor A.Vogel en ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 22-06-2017

Heeft u een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

U kunt bij ons terecht voor al uw vragen over de uw gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of uw bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Gratis Echinaforce Crème bij bestelling > € 20

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>