Eet een regenboog aan fruit!

5 gezonde voordelen van 5 verschillende kleuren fruit

Voeding | Spijsvertering

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

Groen: appel, druif, kiwi, peer

Groen fruit is goed voor hart- en bloedvaten. In appels, zoals de felgroene Granny Smith, zit veel quercitine, een antioxidant die onze cellen beschermt tegen vrije radicalen. Kiwi is daarnaast nog goed goed voor de bloedsomloop.

Rood: aardbei, framboos, kers

Voor veel mensen is rood fruit een topfavoriet. Goede keuze, want rood fruit bevat veel vitamine C. Niet alleen goed voor de weerstand, maar ook voor een egale huid. Voor mannen komt daar nog een gezondheidsvoordeel bij. In rood fruit zit namelijk de kleurstof lycopeen, die een positieve werking heeft op het gezond houden van de prostaat.

Oranje: mango, nectarine, perzik, abrikoos

Oranje is goed voor de ogen. Net als wortels bevat oranje fruit bètacaroteen. Vanuit bètacaroteen maakt het lichaam zelf vitamine A aan. Dit zorgt voor een goede weerstand, gezond haar, gezonde huid én goede ogen. Het fruit met de meeste bètacaroteen is de abrikoos.

Paars/blauw: blauwe bessen, blauwe druif, pruim, bramen

Paars fruit zit bomvol anthocyanen, een kleurstof met veel gezondheidsvoordelen die dit fruit een paars tintje geeft. Deze stoffen zouden een gunstige invloed hebben op onze hersenen en het geheugen. Ook zouden ze goed zijn voor de weerstand.

Geel: honingmeloen, banaan, ananas, citroen

In geel fruit zit kalium. Een echte kaliumkrachtpatser is de honingmeloen. Dit fruit bevat gemiddeld 2 keer zoveel kalium als ander fruit. Kalium is een mineraal dat de bloeddruk regelt, maar ook de bloedsuikerspiegel. Banaan, ananas en citroen zijn ook rijk aan kalium én vitamine B6. Zowel kalium als vitamine B6 zijn nodig om prikkels via de zenuwen door te geven aan de hersenen.

7 powerdrinks voor een soepele spijsvertering

Molkosan supersmoothies maken? Klik hier voor heerlijke smoothie-recepten!

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 12-07-2018

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen
Gratis A.Vogel Vitamine D3 bij je bestelling

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >