Drie tips voor een natuurlijke mondverzorging

Hetty Crèvecoeur
WhatsApp je vraag

Mondverzorging: goede en slechte bacteriën

In de mond wemelt het dus van de bacteriën, een groot deel daarvan doet goed werk en beschermt de slijmvliezen van je mond tegen ontstekingen en je tanden en kiezen voor gaatjes. Maar helaas zijn er ook wat slechte bacteriën, die houden zich meestal schuil in het tandplak waar ze gaatjes kunnen geven, of achter op de tong waar ze voor een slechte adem zorgen of soms ontstekingen in de mondholte. Als het om bacterieflora gaat, is de balans tussen goede en slechte bacteriën van belang. Zodra de slechte bacteriën de overhand gaan krijgen kunnen er problemen ontstaan. Zo zetten de schadelijke bacteriën in tandplak suikers uit voedselrestjes om in zuren. Deze zuren zorgen ervoor dat het tandglazuur langzaamaan wordt opgelost, waardoor op den duur gaatjes ontstaan.

Gebruik deze 3 tips voor een natuurlijke mondverzorging

Tip 1: gebruik kokosolie

Kokosolie is een ideale manier om je mond in de ochtend mild te reinigen. Kokosolie bevat onder laurinezuur en caprylzuur, beide stofjes waar slechte bacteriën en schimmels niet van houden. Je kunt voor het tandenpoetsen 2 theelepels Extra Vierge Kokosolie in je mond nemen en hiermee “spoelen”. De kokosolie smelt in de mond en deze kun je vervolgens zo’n 3 minuten of langer rond laten gaan in je mond en door de tanden heen trekken. Daarna spuug je het uit en spoel je na met water, vervolgens kun je de tanden poetsen.

Tip 2: gebruik tandenstokers

Misschien rol je nu met je ogen, ja dat heeft mijn tandarts me ook al verteld denk je. Maar echt, tanden stoken is 1 van de beste ‘natuurlijke’ manieren om de mond en het tandvlees gezond te houden. Juist tussen de tanden en kiezen hoopt plak met schadelijke bacteriën zich op en je tandenborstel hoe goed ook, komt daar toch niet echt. Door dagelijks te stoken, haal je ophopingen weg en zorg je dat je tandvlees mooi, roze en strak om de tanden komt te liggen. Ook kan het regelmatig stoken een slechte adem voorkomen. En het oog wil ook wat, tandenstoken zorgt voor een mooie, verzorgde mond. Kijk maar eens naar Bosjesmannen in Afrika, zij hebben geen antibacteriële mondwaters en tandpasta, maar maken hun tanden schoon met stokjes en zij hebben de witste tanden je ooit gezien hebt.

Tip 3: spoelen met kruiden

Verschillende soorten kruiden geven op een natuurlijke manier een frisse adem. Denk bijvoorbeeld aan verse munt en salie. Van deze kruiden kun je heel gemakkelijk je eigen mondwater maken. Je kunt het beste telkens kleine hoeveelheden maken. Kook 100 ml water en giet dit over een flink aantal blaadjes Munt en Salie. Roer goed door en laat afkoelen. Zeef en bewaar het aftreksel in een glazen potje of flesje in de koelkast. Hiermee kun je na het tandenpoetsen je mond nog extra verfrissen. Ook met de volgende kruiden kun je spoelen: tijm, koriander en peterselie. Vooral peterselie is fijn bij een slechte adem; kauw bijvoorbeeld even op een stengeltje na het eten van een knoflookrijke maaltijd.

Multi-Oral

Heb je ondanks een goede mondverzorging toch last van klachten in de mond, dan zijn de natuurlijke producten van Multi-Oral misschien wat voor jou. Multi-Oral is is een totaalconcept met bewezen effectiviteit op de belangrijkste mondklachten. Onze producten zijn ook geschikt voor mensen met een (chronische) ziekte en mensen die regelmatig medicatie gebruiken.

Meer lezen over de mond?

Top 5 mondproblemen Producthulp Multi-Oral

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 24-10-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >