Doelen stellen is gezond

Behaal je doelen van 2018

Lifestyle | Beat

Thomas Bakker

Thomas Bakker
WhatsApp je vraag

Doelen zorgen voor focus

Als je een duidelijk doel opschrijft kan dat verschillende voordelen opleveren. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijker keuzes maken in de dingen die je wel of niet doet. Door een doel te stellen, krijg je namelijk focus. Als je het doel hebt om meer te bewegen, zal je er minder vaak voor kiezen om te gaan hangen op de bank. De kans wordt kleiner dat je tijd besteedt aan dingen die niet helpen om je doel te bereiken. Een bijkomend voordeel is daarom dat een goede focus kan leiden tot minder stress.

Een doelstelling is motiverend

Het opstellen van een doel werkt ook motiverend. De kans is namelijk groter dat je echt in beweging komt, omdat je het doel wilt behalen. Het voelt bovendien prettig als je richting je doel gaat of je doel behaalt. Dat komt omdat je endorfine aanmaakt. Dit hormoon zorgt ervoor dat je je beter voelt.

Doel delen met anderen

Goede voornemens maken voor het nieuwe jaar is een goede traditie die ook nog eens nuttig is. Je zult namelijk extra gemotiveerd zijn om een doel te gaan halen als je het doel met andere mensen deelt. Je wordt nog gemotiveerder als je samen met iemand anders een doel opstelt. Als je bijvoorbeeld een doel hebt om meer te bewegen, dan kan het helpen om iemand te zoeken die hetzelfde doel heeft. Dan kun je samen plannen maken hoe je het doel gaat bereiken en het is bovendien veel gezelliger.

Uitdaging aangaan

Jezelf ergens voor inschrijven kan ook goed helpen om echt te werken aan een doel. Ben je bijvoorbeeld van plan om meer te gaan fietsen? Schrijf je dan in voor een fietstocht met een aantal kilometers dat uitdagend voor je is.

Hoe stel je een doel op?

De kans dat je het doel haalt wordt groter als je doel goed is verwoord. Hoe dat je dat?

Duidelijk en uitdagend

Zorg er in ieder geval voor dat je een duidelijk doel hebt dat voldoende uitdaging voor je biedt. Het moet duidelijk zijn wat je wilt bereiken en wanneer je het doel wilt bereiken. Is je doel om meer te bewegen door hard te gaan lopen? Dan is het goed om dit concreet te maken. Bepaal bijvoorbeeld hoeveel kilometer je over een half jaar wilt kunnen hardlopen.

Van jezelf en realistisch

Het is ook van belang dat je zelf echt achter het doel staat. Het helpt vaak niet als iemand anders iets van je vraagt, maar je er zelf niet van overtuigd bent dat jij het graag wilt. Het is dan ook goed als je doel uitdagend is, maar wel realistisch om te behalen.

Deel jouw doel

Met de bovenstaande tips kun je een heel mooi sportief doel stellen voor 2018. Zoals je hebt gelezen is het extra motiverend als je een doel deelt met anderen. Wij geven je graag een zetje in je rug om je doel te behalen, daarom kun je vanaf nu je doel met ons delen. Hiermee maak je bovendien ook nog kans op een mooi Echinaforce pakket.

Dit pakket bestaat uit:

  • 1x Echinaforce Hotdrink
  • 4x Echinaforce forte 
  • 2x Echinaforce forte vitaal
  • 3 maanden begeleiding van een professionele trainer van BEAT die jou helpt de volgende stap in je ontwikkeling te zetten qua voeding en beweging t.w.v. € 390,-

Bekijk de actie

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 12-12-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >