De paden op de lanen in!

Zo gezond is de natuur voor ons

A.Vogel Tuinen

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

Waarom tijd doorbrengen in de natuur gezond is voor je

1. Betere gezondheid en levenskwaliteit

Geregeld de stad verlaten heeft een positieve invloed op je algemene gezondheid én op je levenskwaliteit. Een Deense studie ontdekte dat er ook een verband is tussen de nabijheid van groen en je gezondheidsgerelateerde levenskwaliteit.

2. Een boost voor je immuunsysteem

Een wetenschappelijke studie kwam tot de conclusie dat het bezoeken van een natuurgebied zorgde voor een verhoogde activiteit van de witte bloedcellen die een belangrijke rol spelen bij de werking van je immuunsysteem.

3. Minder stress en lagere bloeddruk

Bij mensen die net een wandeling door het bos gemaakt hadden, werden significant lagere waarden van het stresshormoon cortisol vastgesteld. Ook de bloeddruk en de hartslag van de natuurwandelaars lag een stuk lager.

4. Meer fysieke activiteit

Wie in de natuur tijd doorbrengt doet dit vaak al wandelend, fietsend of door op een andere manier in beweging te zijn. En dat voldoende beweging gezond is, hoeven we je al lang niet meer te vertellen! zo gezond is de natuur

5.Verbeterde mentale gezondheid

De meeste mensen worden erg rustig in de buurt van bomen. In de natuur voelen ze zich veel kalmer dan in de stad. Ook na je natuurwandeling blijft het effect merkbaar. Zo zal je bijvoorbeeld minder last hebben van angst en stemmingswisselingen.

6. Goed voor hart en bloedvaten

In een groene omgeving beweeg je meer. Om bij die leuke observatietoren in het bos te komen, moet je immers verder wandelen dan de afstand tussen de zetel en de koelkast. Daarom is het meteen ook goed voor hart en bloedvaten.

7. Probleemoplossend en creatief denken

Onderzoekers stuurden een groep wandelaars erop uit om vier dagen in de natuur te kamperen. Naderhand werden hun prestaties vergeleken met die van de thuisblijvers. Daaruit bleek dat de mensen die tijd in de natuur doorgebracht hadden beter probleemoplossend konden denken en blijk gaven van meer creativiteit.

Overtuigd dat tijd doorbrengen in de natuur – bijvoorbeeld tijdens een fijne boswandeling of een fietstocht door de velden – een boost geeft aan je gezondheid? Trek dan gauw de wandelschoenen aan en ga de paden op, de lanen in!

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 10-07-2018

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >