Charlie: Ik was een ouwe snoeperd! A.Vogel blog

Voeding | Lentekuur

Gast Blogger
WhatsApp je vraag

Zoetekauw

Engelse drop 2 suikerJe kunt wel zeggen dat ik een zoetekauw was. Was? Ja was. Op dit moment eet ik nauwelijks meer suiker. Slechts heel af en toe een stukje pure chocolade, een havermoutkoekje, een paar dropjes of een klein stukje zelfgebakken taart. Gewoon om te proeven. Verder niets. Niet omdat het niet mag, omdat het slecht voor je zou zijn of omdat ik er dik van zou worden. Ook ben ik niet beïnvloed door de “Sugar challenges” die je op dit moment overal om je heen hoort. Ik doe het gewoon niet meer.

Hoe is dat nou zo gekomen?

Nou, de belangrijkste reden is dat ik er niet meer zo goed tegen kan. Misschien in mijn leven te veel zoet gegeten? Misschien heb ik het niet meer nodig omdat ik genoeg goede voeding eet. Misschien is mijn lijf gevoeliger geworden? Of misschien voel ik zelf beter wat goed voor me is en wat niet. Als ik nu iets met suiker eet, denk ik in eerste instantie “lekker”. Maar daarna slaan er allerlei bijwerkingen toe waar ik helemaal geen zin meer in heb. Ik krijg het warm, soms breekt het zweet me zelfs uit, krijg een opgefokt gevoel (waardoor ik dan nog sneller ga snoepen) en direct daarna word ik juist duizelig, wiebelig, kan dingen niet meer helder zien en voel me enorm moe. Dat zijn die korte momenten van “lekker snoepen” me niet meer waard. Inmiddels is niet snoepen voor mij zo gewoon geworden dat ik het geen enkel moment lastig vind. Ik taal er niet meer naar.

NO-SUGAR voordelen

Het grappige is dat ik dus nooit bewust heb geprobeerd om suiker te laten staan. Ik ben gewoon steeds minder gaan gebruiken. Wel ervaar ik inmiddels allerlei voordelen van het niet snoepen:

  • ik voel me fitter, gezonder en helder de hele dag door. No sugar dips;
  • ik proef veel meer en kan enorm genieten van puur en eerlijk eten;
  • mijn vroegere snaaibuien zijn helemaal verdwenen;
  • boodschappen doen gaat een stuk sneller. Ik kan allerlei schappen gewoon overslaan en hoef niet te stoppen bij tankstations of to-go winkels te plunderen;
  • ik heb tussen de maaltijden door nooit meer honger of trek.

Het enige nadeel, als ik er dan toch eentje moet noemen, is dat sommige mensen denken dat ik aan de lijn doe of ongezellig ben. Maar ja, die opmerkingen laat ik dan gewoon langs me heen glijden.

Hoe is dat voor jou?

Hoe staat het met jouw suiker-behoefte? Herken je de bijwerkingen die ik beschreef? Of kijk jij er heel anders naar. Ik ben benieuwd naar je reactie!

Cheers!
Charlie

Charlie Paludanus is trainer, coach, marketeer, food lover en schrijver. Haar motto is “Het leven is te mooi om het niet voluit te leven.” Ze staat bekend om haar verfrissende aanpak waarmee  ze mensen met boulimia en eetbuien helpt zichzelf te bevrijden van hun eetstoornis. En blogt over voor iedereen herkenbare patronen en denkwijzen die schuil gaan onder een eetstoornis. Dit najaar verschijnt haar eerste boek. www.vrijvaneetstoornis.nl

<< Terug naar Lentekuur dag 5

Onze andere Lentekuurblogs:

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 10-07-2018

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen
Gratis A.Vogel Vitamine D3 bij je bestelling

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >