Bye bye boterham met pindakaas!

Marjolein blogt over haar Lentekuur-avontuur

Voeding | Brood | Energie | Lentekuur

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

Broodjunkie

Ik sta hier bekend als broodjunkie. In mijn glorietijd nam ik er wel 6 mee naar m’n werk. Heerlijk. En makkelijk, want ik hoef er ’s ochtends niet bij na te denken: ik trek de diepvries open, gris de broodzak eruit en mik een stapel boterhammen in een zakje. Hoppa, ready to go! En het beleg? Geen nood, daarvoor hoef ik alleen mijn bureaulade open te trekken et voilà: twee grote voordeelpotten pindakaas en chocopasta! Handig toch? Een kleine nuance: het zijn wel speltbroodjes pindakaas. Gezond dus, denk ik. Al weet ik niet helemaal waarom...

Oké oké, zo naïef ben ik nou ook weer niet. Ik eet heus wel eens wat anders tussen de middag dan brood. En ook ik weet: hoe minder toevoegingen, hoe beter. Direct van het land, biologisch en ecologisch gekweekt, helemaal top. Precies waar A.Vogel voor staat. Maar geef toe: soms kan het verdomd lastig zijn als je in de AH loopt. Geloof me, ik sta daar vaak genoeg compleet verstijft. Met mijn boodschappenmandje in de houdgreep. Voor schappen vol producten waarvan ik niet weet of ze nu gezond zijn of niet. En als ze dat zijn, wat ik er in hemelsnaam mee moet doen!

broodjunkie-marjolein

Hongerige hulk

Daarnaast zijn de verleidingen sluw en de negerzoenen, croissantjes, kletskoppen, worstenbroodjes en de pastaschotel gewoon té lekker. Maar waarom ik écht meedoe aan de Lentekuur, is om het volgende. ’s Avonds lijk ik wel drie maanden zwanger. Ik zeul altijd een opgeblazen plofbuik mee naar huis en voel me vaak moe. Plus: in veel producten zit suiker waardoor ik merk dat mijn bloedsuikerspiegel totaal de weg kwijt is. Gevolg? Honger. Een trillerige, woeste honger. De hulk verbleekt erbij.

Dus ja, ik ben blij dat ik na de Lentekuur eindelijk weet hoe een gezond eetpatroon er écht uitziet. En ik hoef er niet bij na te denken: het boodschappenlijstje staat een paar dagen van te voren al klaar en de dagmenu’s krijg ik elke dag - hoppa! - in mijn mailbox. Ik hoef alleen nog de juiste route te lopen in de supermarkt en links en rechts de spullen uit de schappen te trekken. Lekker praktisch, daar hou ik van. Dus kom maar op. Deze broodjunkie is er klaar voor!

Wat is de lentekuur precies? 7 dagen lang ontvangt u elke dag informatie en tips & tricks voor een gezonde leefstijl. In één week ruilt u uw oude gewoontes in voor gezonde alternatieven. Zo gaat u bruisend de lente in! En wie wil dat nu niet? We starten op maandag 24 maart. Deelname is gratis!

En jij, doe je ook mee? Vertel!

Lentekuurstartpagina

Of lees het blog van Ilze, die stopte met suikers...

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 14-08-2018

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen
Gratis A.Vogel Vitamine D3 bij je bestelling

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >