Boost je blijdschap in 6 stappen

Lifestyle | Lekker in je vel!

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

Natuurlijk, we kunnen niet elke minuut van de dag happy de peppy door het leven gaan. We zijn mensen, dus voelen we ons ook wel eens niet blij. De truc is om er niet in te blijven zitten; je gevoel van dat moment mag er zijn, maar laat het niet bepalend zijn voor de langere termijn. Zit je toch in een dipje, dan kunnen de onderstaande tips je helpen.

1. Wees dankbaar en uit het

Genieten van de kleine dingen is een kunst. Helemaal als je er dankbaar voor kunt zijn. Dat uit zich vervolgens weer in een blij en dankbaar gevoel. Vind je dit moeilijk? Doe dan de volgende oefening: schrijf elke dag 3 dingen op waarvoor je dankbaar bent. Een mooi gesprek met je partner? De bloeiende rozen in de tuin? Of je hond die je vandaag aan het lachen maakte? Stap twee is deze dankbaarheid delen met andere mensen. Vertel je partner dat je het gesprek zo fijn vond. Laat de buurvrouw je mooie rozen zien en trakteer je hond met een uitgebreide wandelpartij door het bos.

2. Maak het kind in je wakker

Als we volwassen worden, verliezen we onze kinderlijke onschuld en het vermogen om overal een spelletje van te maken. Zo zonde! Maak het kind weer in je wakker en speel. Speel een spel met vrienden, laat je fantasie los op een bak met legoblokjes of een vel tekenpapier en dans uitbundig door de kamer op wat fijne hits uit je jeugd. Ook het vermogen van kinderen om te leven in het hier en nu is jaloersmakend. Zij hebben nog geen zorgen voor morgen. Alles wat er zich afspeelt, gebeurt nu. Op dit moment. Wees hiervan bewust als afleidende gedachten opkomen. Merk ze op en parkeer ze voor het moment dat ze nodig zijn.

3. Richt je aandacht op positieve dingen

Alles wat je aandacht geeft, groeit. Of het nu positief of negatief is. Zorg dat je in een positieve spiraal komt, door je aandacht te richten op dingen die goed gaan en je blij maken. Blijf niet hangen in negatieve gevoelens, maar probeer ze om te draaien naar iets positiefs. En neem het leven vooral niet te serieus. Lach om die keren dat je struikelt, een fout maakt of het gevoel je bekruipt dat je iets niet goed hebt aangepakt. Het leven is veel lichter zonder al die donkere wolken boven je hoofd.

4. Verzorg jezelf goed

En dan hebben we het niet alleen over een douchebeurt en geknipte nagels. Jezelf verzorgen begint al met gezond eten, voldoende rust nemen en jezelf gunnen wat je nodig hebt. Zowel geestelijk als lichamelijk. Dat betekent een goede balans vinden in spanning en ontspanning en doen wat je leuk vindt.

Klik hier voor heerlijke DIY-huidverzorgingstips!

5. Zet de automatische piloot geregeld uit

Rij jij altijd dezelfde route van het werk naar huis? Ontbijt jij altijd met een boterham met kaas? Ben jij altijd in gedachten op de fiets? Of reageer jij standaard sceptisch als iemand met een nieuw idee komt? Doe het een keer anders. Zet de automatische piloot uit. Bekijk de wereld eens met nieuwe ogen.

6. Maak een ander blij

Dit is een echte win-winsituatie. Door een ander blij te maken, word je namelijk zelf ook blijer! En dit kun je al bereiken door een simpel compliment. Of door vaker te zeggen dat je van iemand houdt of dat je diegene een fijn persoon vindt. Doe geregeld iets onzelfzuchtigs, zoals iemand mee onder de paraplu nemen in de stromende regen, een medepassagier helpen zijn fiets te stallen in de trein of simpelweg de deur open te houden voor een ander.

Ken jij nog andere manieren om je blijdschap te boosten? Laat het ons weten!

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 13-12-2016

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >