Blog 6 supermama Gré: terugblik op het moederschap

Kinderen

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

Voor het eerst moeder
In één klap was ik niet meer alleen Gré maar ook moeder, wauw! Je hoorde weleens dat anderen vertellen hoe geweldig het is en dat er niks mooiers bestaat. Maar zolang je het zelf niet hebt ervaren, weet je niet waar de mensen het over hebben. En nu weet ik dat heel goed! Toch bracht het moederschap ook onzekerheid met zich mee. Want alles was nieuw. Doe ik het wel goed? Neem ik de juiste beslissingen in hoe ik met mijn kindjes wil omgaan?

Ondertussen ben ik zes jaar verder en heb ik vier gezonde kindjes. Ja, vier gezonde kinderen! Het is niet allemaal vanzelf gegaan en we hebben ook onze zorgen gehad vooral toen ons zoontje met drie weken met spoed geopereerd moest worden. Of toen onze tweede dochter, toen ze nog maar tien dagen oud was, hoge koorts kreeg en ook met spoed opgenomen moest worden. Maar ook door zulke zorgen word je sterker. Want op zo’n moment moet je er wel zijn voor je kinderen.

Groei in moederschap
Mijn ontwikkeling in het moeder zijn is ook alleen maar gegroeid. Er zijn nu dingen die ik zes jaar geleden nog niet wist, en die ik misschien wel anders had gedaan als ik die kennis toen had gehad.
Trots ben ik op het feit dat ik ze allemaal zelf aan de borst heb kunnen voeden en dit bij de jongste nog steeds doe. Iets wat jammer genoeg in deze drukke maatschappij niet meer zo vanzelfsprekend is.

De afgelopen weken was het moederschap van vier wel even zwaar, allemaal kregen ze flink de waterpokken aansluitend gevolgd door een buikgriepje. Bij onze dochter op de peuterspeelzaal was op een gegeven moment meer dan de helft van de kinderen thuis door de waterpokken. En bij de drogist van het dorp waren de middelen bij waterpokken helemaal uitverkocht!

Fit het voorjaar in!
Nu hebben we voorjaarsvakantie en die beginnen we heerlijk fit allemaal. We zijn de vakantie begonnen met even heerlijk uitwaaien op de zandverstuiving en hebben aansluitend lekkere pannenkoeken gegeten bij overgrootmoeder. Zij bakt de lekkerste pannenkoeken, met melk vers van de koe en eieren net onder de kip vandaan, heerlijk!

Fijne vakantie iedereen!

Groetjes Gré

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 20-06-2017

Heeft u een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

U kunt bij ons terecht voor al uw vragen over de uw gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of uw bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Gratis Cinuforce neusspray (t.w.v. € 7,97) bij bestelling > € 20

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >