Blog 4 over Alfred Vogel: geëerd voor zijn levenswerk

Alfred Vogel

Krista van der Horst

Krista van der Horst
WhatsApp je vraag

Pionier in de natuurgeneeskunde

Als een echte pionier wijdde Alfred zo'n 80 jaar van zijn leven aan de natuurgeneeskunde en kruidengeneesmiddelen. Zijn toewijding aan het ontwikkelen van producten met een superieure kwaliteit gecombineerd met zijn visie om 'mensen te stimuleren om op natuurlijke wijze gezond te blijven of weer te worden' vormden de hoekstenen van zijn werk.

Alfreds onderzoek naar verse geneeskrachtige planten wees uit dat hun extracten veel effectiever zijn dan die van gedroogde. Het werken met verse planten is dan ook precies van de A.Vogel producten onderscheidt van concurrerende producten. Hoewel Alfred in 1920 in Basel al begon met het verkopen van zijn unieke tincturen, begon de wereldwijze distributie van A.Vogel producten pas in de jaren '50.

Helaas overleed Denise Vogel, Alfreds weduwe, op 30 augustus 2014, slechts een paar weken voordat zij de prestigieuze award in ontvangst zou nemen. In haar plaats nam Mackie Vadacchino, directeur van Bioforce Canada, de award in ontvangst. “Ik wil de commissie graag bedanken voor de erkenning van Alfreds werk. Zijn droom was om mensen ervan te doordringen, ook al waren het maar een paar mensen, dat de natuur een waardevolle bron is om onze gezondheid te beschermen en te behouden. Ik denk dat hij zijn droom heeft waargemaakt. Laten we zijn levenswerk gezamenlijk voortzetten," sprak Vadacchino.

Meer blogs over Alfred Vogel vind je hier!

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 20-06-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >