Begrip kweken voor artrose. Hoe doe je dat?

"Mijn openheid leverde me veel begrip en betrokkenheid op"

Spieren en gewrichten

Ilze ter Heide

Ilze ter Heide
WhatsApp je vraag

Blijven bewegen

Bij artrose is het belangrijk in beweging te blijven. Maar bewegen onder werktijd moet je jezelf écht aanleren. En dat is omschakelen. "Op het werk heb ik de neiging om maar te blijven zitten. Uit gewoonte, omdat ik vastzit aan een headset om klanten te woord te staan, maar ook mijn plichtsbesef zat me in de weg. Hoe kon ik nou een rondje gaan lopen, terwijl mijn collega's gewoon doorwerkten?"

Begrip kweken

Het kweken van begrip bleek de sleutel tot succes. "Ik besloot van meet af aan om open te zijn over wat wel en niet lukte en hoe ik worstelde met mijn plichtsbesef. Juist die openheid leverde me heel veel begrip en betrokkenheid op. Op een gegeven moment begonnen mijn collega's me zelfs te herinneren: 'Mieke, doe je weer even een loopje?' Dat meeleven en meedenken gaf me een heel fijn en veilig gevoel."

"Die openheid leverde me heel veel begrip en betrokkenheid op"

Mieke

Natuurlijke pijnstiller

Mieke had artrose in de heupen en in haar enkel. Had, want voor haar heupen bleek een operatie toch onvermijdelijk. De pijn in haar enkel is nog steeds aanwezig. Ter verlichting van de pijn kiest ze voor Harpagophytum (duivelsklauw). "Het extract van de wortels van deze plant staat bekend als natuurlijke pijnstiller. Als ik het gebruik, ervaar ik echt minder pijn."

Op de werkvloer

Maar wat doe je nou in de praktijk als je aan het werk bent? Mieke heeft een paar tips. "Beweeg ieder uur even. Ga naar de wc, haal een kopje koffie en loop zo net even dat stukje extra. En heb je een collega nodig? Loop naar hem of haar toe in plaats van te mailen of te bellen. En ga wandelen in de pauze, dat is zoveel beter dan stilzitten in de kantine. Ook als je geen artrose hebt trouwens."

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 12-10-2018

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!

Elke maand tips van Mieke over reuma en pijnlijke gewrichten?

tip

Gratis tips ontvangen over leven met reuma

Inschrijven >