Bed opmaken lastig? Nu niet meer!

Interview met Marianne Verlaan van De Ritzz

Spieren en gewrichten

Mieke Deiman leven met reuma en artrose

Mieke Deiman
WhatsApp je vraag

Een fijn dekbedovertrek

Een deur op slot draaien, een aardappel schillen maar ook een bed opmaken; allerlei dagelijkse, normale activiteiten worden soms belemmerd door je reuma. Marianne Verlaan, die zelf fibromyalgie heeft, bedacht om die reden een dekbedovertrek met een speciale rits. Het maakt het voor mensen met reuma mogelijk zelf gemakkelijk en pijnloos een bed op te maken. Een uitkomst! Want een kleine huishoudelijke klus wordt verrassend groot als je die niet zelf kunt doen door de pijn aan de handen, armen of schouders. Marianne: “De dekbededovertrekken met een rits gaven me weer vertrouwen in mezelf: ik kan dit doen, ondanks de fibromyalgie. Ik heb weer een stuk zelfstandigheid terug.”

Mooi én praktisch

Een rits in je dekbedovertrek. Helemaal nieuw is het concept niet. Maar een dekbedovertrek met rits, die betaalbaar én mooi is? Dat was er nog niet! Toen Marianne zocht naar zo’n overtrek, bleek die niet te bestaan. Reden om zelf aan de slag te gaan. Ze ontwierp een dekbedovertrek met kleurrijke en vrolijke dessins, voorzien van een ergonomische ritssluiting. “Ik heb fibromyalgie en wanneer ik mijn bed had opgemaakt, was ik bekaf. En als ik het dekbedovertrek eenmaal in het overtrek had liggen, zat er altijd wel ergens een bobbel. Dat bracht me op het idee om een dekbedovertrek te ontwerpen die geschikt is voor mensen met bijvoorbeeld reuma,” vertelt Marianne.

bed opmaken met reuma lastig nu niet meer

Fibromyalgie is een aandoening waarbij je last hebt van pijn, vooral in de spieren en het bindweefsel. Vaak gaat deze pijn samen met stijfheid en vermoeidheid. Fibromyalgie betekent letterlijk ‘pijn in bindweefsel en spieren’. Marianne legt uit: “Er gaat geen dag voorbij dat ik niet moe ben. Ik moet dus goed nadenken over elke inspanning om mijn energie te bewaken. Dit bedrijf zorgt ervoor dat ik bezig kan blijven, geïnspireerd raak en enthousiast word. Door bezig te zijn, vergeet ik de pijn en gaat de vermoeidheid ook naar achteren.”
Terug naar de dekbedovertrekken. Die hebben een zachte, soepele rits aan de onderkant en aan de zijkant, waardoor het dekbed in de overtrek kan worden gelegd om deze vervolgens met één beweging dicht te ritsen. Geen geduw, geschud en gesjor, dus. De rits loopt overigens niet helemaal door tot bovenaan; je wilt ‘s nachts niet wakker worden van een koude ritssluiting tegen je wang.

Frustratie: was in je dekbedovertrek

Het dekbedovertrekovertrek heeft nog een ander voordeel. Je kent het vast: je wilt de was ophangen, maar bent eerst minuten bezig alle verfrommelde onderbroeken, T-shirts en sokken uit je overtrek te toveren. De overtrekken van Ritzz doe je dicht voor je ze in de machine stopt en er belandt geen was in. Fijn, toch?
De dekbedovertrekken van Ritzz zijn er in ruim 200 soorten - voor ieder wat wils, dus. Ze zijn vooral gewild onder mensen met reuma, maar ook oudere mensen en mensen met rug- of nekklachten schaffen er vaak één aan. En ja, ook jongeren. “Het bed opmaken is voor veel mensen toch ‘een dingetje’, of je nu jong of oud bent.” De overtrekken zijn nu alleen nog in Alkmaar en in haar eigen webshop te koop, die haar zoon Raymond draaiende houdt op het technische vlak. Maar er zijn ook toekomstplannen. “We willen binnenkort onze eigen lijn op de markt brengen en de gewone dekbedovertrekken loslaten. De speciale lijn komt dan ook in de winkels over het hele land.”

Wat is een fijn dekbed?

O ja, en als je het dekbedovertrek openritst, wat voor dekbed stop je er dan in? Een lichtgewicht dekbed of een dekenboog vermindert het gewicht van beddengoed. Een dekenboog maakt het soms wat onaangenaam koud, maar dan kun je een moltondeken over je lichaam leggen. Een elektrische onder- en/of bovendeken kan ook fijn of ontspannend zijn voor de spieren.
En dan … rits open doen, dekbed erin, rits dicht en … klaar!

Voor meer informatie: www.ritzz.nl

Meer reuma...

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 03-07-2018

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >