Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.
Neem contact met ons op!Ken je dat? Je bent gewoon aan het werk en ineens komt er een ontzettende chocoladedrang omhoog. Je moet nu chocolade hebben. Maar tegelijkertijd wil je het niet want je weet dat je niet blij wordt van de weegschaal morgen. Eigenlijk heb je dit al veel vaker gehad, maar nu je in de overgang zit wordt het steeds erger. Waarom hebben we eigenlijk ineens zo’n zin in chocolade tijdens de overgang? En hoe kunnen we deze behoefte temperen zonder schuldgevoel?
In de overgang zijn onze hormonen uit balans. Wanneer we uit balans zijn is er altijd een risico op klachten. Eén van deze klachten is het hebben van onbeheersbare eetbuien. Deze kunnen bijvoorbeeld ontstaan uit behoefte aan troost. Eigenlijk willen we even lekker worden geknuffeld of wat extra aandacht krijgen. Want van lekker knuffelen maakt je lichaam serotonine aan. En laat serotonine nou een gelukshormoon zijn dat er voor zorgt dat we ons weer wat meer happy voelen. Bij te weinig serotonine snakken we naar troosteten. Laten we eerlijk zijn, beter troosteten dan chocolade is er niet, toch? Dus gaan we voor de bijl en voordat je het weet liggen er alleen nog wat kruimels in de verpakking. Héél even voel je je heel gelukkig. Maar ondertussen knaagt er in je achterhoofd ook een soort schuldgevoel omdat je je wéér hebt laten gaan… Wat zal de weegschaal morgen ‘zeggen’?
Meteen nadat de reep op is neem je jezelf voor dat dit de laatste keer was dat je je hebt laten gaan. Je spreekt met jezelf af dat je het de volgende keer anders gaat doen wanneer je weer zin krijgt in chocolade. Wanneer je de boodschappen doet haal je worteltjes en komkommer in huis. Dat kun je toch ook nemen wanneer je weer zin krijgt in chocolade zeg je tegen jezelf. Eén keer gaat dat goed, één keer ben je sterk. Nou ja, goed…je bent trots op jezelf dat je geen chocolade hebt genomen, maar het geeft je geen voldaan en gelukkig gevoel. Pfff…best frustrerend eigenlijk!
Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van lekkere én gezonde alternatieven voor chocolade om zelf te maken. Geloof me, je hoeft er echt geen keukenprinses voor te zijn, want deze recepten zijn makkelijk om te maken. En het mooie is dat je ze prima mee kunt nemen naar je werk als tussendoortje voor bij de koffie of thee. En nog mooier…je hoeft je geen moment schuldig te voelen!
Dat je veel meer dan alleen koffie kunt zetten met Bambu is bij velen al duidelijk. Zo kun je er ook deze geweldige kokostruffels mee maken. Het is een heel gemakkelijk recept en zeker eentje om je vingers bij af te likken.
Dit recept hebben we eerder gebruikt tijdens de Lentekuur als ontbijt. En wie wil dat nu niet: ontbijten met chocola! Daarnaast kun je het lekker zoet maken met verse aarbeien en dan is het smullen maar!
's Avonds als het al wat donker is, met een kopje thee op de bank en een plakje banaanbrownie. Genieten! Ook dit recept is niet heel ingewikkeld, je bent alleen iets langer bezig vanwege de oventijd. Maar je moet het recept zeker een keer proberen.
Nu is het de kunst om niet alles in één keer op te eten. Eet smakelijk!
Geschreven door: Rolinda Seigers.
Laatste wijziging op deze pagina: 02-11-2017
Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.
Neem contact met ons op!70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.
Meer over de tuinen