Aambeien tijdens of na de zwangerschap?

Tips en behandeling

Voeding | Aambeien

Krista van der Horst

Krista van der Horst
WhatsApp je vraag

Wat zijn aambeien eigenlijk?

Aambeien zijn gezwollen (uitgezakte) bloedvaten ter hoogte van de sluitspieren van de anus. Gek genoeg heeft iedereen aambeien. Het zijn namelijk zwellichamen om de anus lucht- en lekdicht af te sluiten. Maarrrrr, wanneer het normale aambeiweefsel zodanig gezwollen en geïrriteerd is dat het klachten veroorzaakt, spreken we van aambeien zoals we die in de volksmond kennen.

Waarom heb ik last van aambeien tijdens mijn zwangerschap?

Het is heel normaal om tijdens je zwangerschap last te hebben van aambeien. Wanneer je baby in je buik groeit, oefent hij of zij namelijk druk uit op je ingewanden, inclusief het uiteinde van je darmen. Daarnaast spelen ook de hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap een rol bij de ontwikkeling van aambeien. Ze kunnen er voor zorgen dat je aderen opzwellen. Hierdoor krijgt naar schatting 70% van de zwangere vrouwen last van aambeien tijdens het tweede deel van de zwangerschap.

Aambeien na de bevalling

Veel vrouwen krijgen net na de bevalling last van aambeien. De oorzaak? Je aders komen onder enorm druk te staan tijdens met name het persen. Er is echter goed nieuws: zwangerschapsaambeien verdwijnen meestal vanzelf enkele weken na de geboorte van je baby. Maandenlang met dit vervelende probleem rondlopen is geen pretje. Het is dan ook aan te raden om je aambeien te behandelen.

Een natuurlijke behandeling voor aambeien tijdens en na de zwangerschap

Er bestaan twee soorten aambeien: inwendige en uitwendige aambeien. Voor elk type bestaat er dan ook een aangepaste behandeling.

  • HemoClin aambeiengel is geschikt voor de behandeling van inwendige aambeien. Het verlicht onmiddellijk symptomen zoals jeuk, irritatie en een branderig gevoel. De gel is eenvoudig en hygiënisch aan te brengen.
  • HemoClin aambeienspray biedt doeltreffend hulp bij uitwendige aambeien. Deze spray bevat een natuurlijke blokker die schadelijke organismen neutraliseert, natuurlijke processen ondersteunt en de huid kalmeert.
  • En de vertrouwde Hammameliszalf hoort natuurlijk ook in dit rijtje thuis. Hamameliszalf is een geneesmiddel dat snel en effectief helpt bij aambeien. De zalf bevat puur plantaardige ingrediënten die gezamenlijk helpen de jeuk tegen te gaan, een wondhelende invloed hebben en zorgen voor een sneller herstel van de huid.

Deze producten zijn 100% natuurlijk. Je kan ze dus zonder zorgen gebruiken om aambeien tijdens je zwangerschap te behandelen. Zowel de aambeiengel als de –spray werden ontwikkeld met extracten van de aloë barbadensis plant. Ze zijn volkomen veilig om te gebruiken tijdens de zwangerschap en bovendien zeer effectief!

Handige tips tegen aambeien

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen! Wil je het risico op aambeien tijdens je zwangerschap verkleinen, lees dan de volgende tips (en nog beter, doe er wat mee!):

  • drink veel water, minimaal anderhalve liter per dag;
  • begin de dag met een lauw glas water;
  • eet veel vezels uit groenten en fruit;
  • houd je ontlasting niet op;
  • zorg voor een goede toilethouding;
  • beweeg zo veel je kunt.

Meer weten?

Lees meer over aambeien Hoe zien aambeien eruit? Spataderen

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 03-07-2018

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >