Aambeien in beeld

Voeding

Krista van der Horst

Krista van der Horst
WhatsApp je vraag

Men zoekt graag naar aambeien en in het bijzonder naar foto’s en afbeeldingen van deze uitgezakte zwellichamen. Daarom heb ik nu een prachtige nieuwe pagina> op avogel.nl met…foto’s! Ik heb ze een beetje weggestopt onder uitvouwbare menuutjes, zodat je niet direct wordt geconfronteerd met de aanblik. Benieuwd geworden? Klik hier voor de pagina met aambeien foto's. Voor de mensen die liever over aambeien willen lezen, geef ik hieronder tips over hoe met aambeien om te gaan.

Wat zijn aambeien?

Aambeien kunnen zeer vervelend zijn, omdat ze gepaard gaan met jeuk en een branderig gevoel van de anus. Aambeien of hemorroïden zijn uitgezakte zwellichamen die zich aan het uiteinde van de darmen bevinden om de anus lucht- en lekdicht af te sluiten. Iedereen heeft dus aambeien, maar pas wanneer dit weefsel gezwollen en geïrriteerd geraakt, en we daardoor last hebben van jeuk of een branderig gevoel aan de anus, spreekt men in de volksmond van aambeien. aambeien-foto  

Inwendige en uitwendige aambeien

Wanneer de aambeien boven de sluitspier van de anus liggen, zijn ze van buitenaf niet zichtbaar of voelbaar. Soms kunnen ze echter groter worden en uiteindelijk zelfs uitwendig zichtbaar en voelbaar zijn.

Tips bij aambeien

  1. Gebruik zacht toiletpapier of babydoekjes om je anus te reinigen.
  2. Om de jeuk en pijn te verlichten, koel je de anus af met ijs en leg je er nadien een warm kompres op. Herhaal dit proces gedurende 10 à 20 minuten. Ook de anus zachtjes inwrijven met natte doekjes kan helpen.
  3. Daarnaast kan je aambeien behandelen door de stoelgang zo zacht mogelijk te houden. Eet daarom voldoende vezels (groenten, fruit, peulvruchten) en drink zo veel mogelijk water. Je zal merken dat de ontlasting minder hard en droog wordt. Vermijd tevens koffie, thee, koolzuurhoudende en suikerrijke dranken. Deze dranken prikkelen de anus en daar kan je jeuk en eczeem van krijgen.
  4. Neem een warm ligbad. Regelmatig een warm bad nemen kan de anus doen ontspannen. Zeker bij klachten zoals branderigheid, jeuk en eczeem rond de anus, is een warm bad ideaal.
  5. Tenslotte is veel beweging een aanrader als je met aambeien kampt.

Aambeien natuurlijk behandelen

Je kan de pijn en branderigheid die aambeien veroorzaken, verzachten met een zalf of crème. Een verdovende zalf met lidocaïne zal de pijn doen afnemen, terwijl crèmes met een samentrekkende werking de zwelling tegengaan. Je kan aambeien ook op een natuurlijke manier behandelen. HemoClin aambeiengel is ideaal voor de behandeling van inwendige aambeien. Deze gel heeft een verkoelend effect en verlicht onmiddellijk symptomen zoals jeuk, irritatie en een branderig gevoel. Heb je last van uitwendige aambeien of uitwendige anale scheurtjes, dan is de HemoClin aambeienspray een aanrader. Ook deze spray werkt eveneens verkoelend en verlicht jeuk rond de anus. Zowel de gel als de spray zijn hygiënisch en gemakkelijk aan te brengen. Graag weten hoeveel risico je loopt op het krijgen van aambeien? Doe de scan op http://www.aambeien.info

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 03-07-2018

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >