Aambeien in beeld

Voeding

Men zoekt graag naar aambeien en in het bijzonder naar foto’s en afbeeldingen van deze uitgezakte zwellichamen. Daarom heb ik nu een prachtige nieuwe pagina> op avogel.nl met…foto’s! Ik heb ze een beetje weggestopt onder uitvouwbare menuutjes, zodat je niet direct wordt geconfronteerd met de aanblik. Benieuwd geworden? Klik hier voor de pagina met aambeien foto's. Voor de mensen die liever over aambeien willen lezen, geef ik hieronder tips over hoe met aambeien om te gaan.

Wat zijn aambeien?

Aambeien kunnen zeer vervelend zijn, omdat ze gepaard gaan met jeuk en een branderig gevoel van de anus. Aambeien of hemorroïden zijn uitgezakte zwellichamen die zich aan het uiteinde van de darmen bevinden om de anus lucht- en lekdicht af te sluiten. Iedereen heeft dus aambeien, maar pas wanneer dit weefsel gezwollen en geïrriteerd geraakt, en we daardoor last hebben van jeuk of een branderig gevoel aan de anus, spreekt men in de volksmond van aambeien. aambeien-foto  

Inwendige en uitwendige aambeien

Wanneer de aambeien boven de sluitspier van de anus liggen, zijn ze van buitenaf niet zichtbaar of voelbaar. Soms kunnen ze echter groter worden en uiteindelijk zelfs uitwendig zichtbaar en voelbaar zijn.

Tips bij aambeien

  1. Gebruik zacht toiletpapier of babydoekjes om je anus te reinigen.
  2. Om de jeuk en pijn te verlichten, koel je de anus af met ijs en leg je er nadien een warm kompres op. Herhaal dit proces gedurende 10 à 20 minuten. Ook de anus zachtjes inwrijven met natte doekjes kan helpen.
  3. Daarnaast kan je aambeien behandelen door de stoelgang zo zacht mogelijk te houden. Eet daarom voldoende vezels (groenten, fruit, peulvruchten) en drink zo veel mogelijk water. Je zal merken dat de ontlasting minder hard en droog wordt. Vermijd tevens koffie, thee, koolzuurhoudende en suikerrijke dranken. Deze dranken prikkelen de anus en daar kan je jeuk en eczeem van krijgen.
  4. Neem een warm ligbad. Regelmatig een warm bad nemen kan de anus doen ontspannen. Zeker bij klachten zoals branderigheid, jeuk en eczeem rond de anus, is een warm bad ideaal.
  5. Tenslotte is veel beweging een aanrader als je met aambeien kampt.

Aambeien natuurlijk behandelen

Je kunt de pijn en branderigheid die aambeien veroorzaken, verzachten met een zalf of crème. Een verdovende zalf met lidocaïne zal de pijn doen afnemen, terwijl crèmes met een samentrekkende werking de zwelling tegengaan.

Hamameliszalf  is een geneesmiddel dat snel en effectief helpt bij aambeien. De zalf bevat puur plantaardige ingrediënten die gezamenlijk helpen de jeuk tegen te gaan, een wondhelende invloed hebben en zorgen voor een sneller herstel van de huid.

Graag weten hoeveel risico je loopt op het krijgen van aambeien? Doe de scan op http://www.aambeien.info

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 01-07-2019

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >