Help mijn man zit ook in de overgang!

3 tips: houd je relatie gezond in de overgang

Overgang | Prostaat

Om je te helpen hebben wij 3 tips om je relatie gezond te houden. Lees snel hoe je het beste deze uitdagende reis samen aan kan gaan.
Luister je wel naar wat ik zeg? Hoezo heb je geen mening hierover? Je ziet niet eens dat ik naar de kapper ben geweest! Verwijten die in elke relatie voorkomen en die alleen maar gevoed kunnen worden door de overgang. Als je je hier van bewust bent, kun je er wat aan doen en je relatie ook gezond houden in de overgang.

Onderstaande tips geven je handvatten om je relatie zo leuk en uitdagend mogelijk te houden.

1. Leer iets nieuws

De Dalai Lama zei zo mooi: “when you talk you are only repeating what you already know. But if you listen, you may learn something new.” Hoe cliché, maar alles in een relatie valt en staat met communicatie. Hoe moeilijk het soms ook is, het kan toch niet zo zijn dat door de overgang je in eens niet meer de mening van je partner wil weten of dat je niet meer geïnteresseerd bent in wat je partner bezig houdt? Daarom is onze tip: blijf positief, probeer het liefst elke dag iets nieuws van elkaar of over elkaar te leren.

2. Blijf interessant voor elkaar

Daag jezelf en daarmee je partner uit. Lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar het valt mee. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je er elke dag leuk en verzorgd uitziet. Ga dus niet in die vervallen joggingsbroek met ongewassen haren en knot boven op je hoofd op de bank ploffen. Probeer naast je gezinsleven ook een eigen leven te hebben. Ga erop uit en onderneem leuke dingen. Hierdoor zit je boordevol verhalen die je tijdens het eten aan elkaar kunt vertellen. Zorg er dus voor dat je een volwaardige partner blijft.

3. Trek er samen op uit

Doordat iedereen vaak zo op gaat in het werkende leven en de sociale contacten onderhouden, wordt vaak de tijd voor elkaar vergeten. Hoewel de jaarlijkse vakanties veel stellen goed doen, is het vaak nog beter om met enige regelmaat tijd voor elkaar vrij te maken. Hierdoor creëer je samen nieuwe herinneringen, zorg je ervoor dat de romantiek blijft en niet in de alledaagse sleur terecht komt.

Bovenstaande drie tips kunnen in principe in één korte zin worden samengevat en dat is tevens de belangrijkste boodschap in dit artikel: wees vooral de beste versie van jezelf!

Klik hier om verder te lezen over de man in de overgang.

Anderen bekeken ook

90st

€ 42,99

8,6 (110)

In winkelwagen

ProstaforceMed


Meer info >

Traditioneel Kruidengeneesmiddel op basis van Sabal serrulata. Lees voor gebruik de bijsluiter. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 17-09-2018

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen
Gratis A.Vogel Vitamine D3 bij je bestelling

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >