Annemieke vertelt over kuren in Sanadome Nijmegen

Foto en tekst: Annemieke Haandrikman

Spieren en gewrichten

Gast Blogger
WhatsApp je vraag

Ik ontdekte een manier om, naast fitness en aanpassingen in dagelijkse activiteiten met de pijn om te gaan. Het klinkt gek maar oa het bewegen bleek voor mij een enorme houvast te zijn. Ik was vroeger nooit echt sportief en had een hekel aan hardlopen. Totdat de huisarts me adviseerde om dat toch te gaan doen. Want, zei hij, dat zou wel eens heel goed voor me kunnen zijn. Huiverend voor de gevolgen ben ik begonnen. Het was zwaar en ging met ups en downs. Maar na hard werken, vallen en opstaan, doorzetten en veel training lukte het me om bijna 5 km aaneengesloten hard te lopen. Ik zat beter in mijn vel, ik was trots op mezelf en vond het een uitdaging om te lopen. Mijn leven kreeg weer wat kleur.

Helaas kreeg ik bronchitis. Mijn lijf had het zwaar. Ik kon, naast het enorme hoesten ineens niet meer gewoon lopen, was constant duizelig en ook andere motorische vaardigheden vielen zomaar uit. Na intensief neurologisch onderzoek kreeg ik te horen dat het vervelend was dat ik er zo slecht aan toe was maar dat het vanzelf of met een beetje hulp wel beter zou gaan. Het ging echter niet beter en ik werd somber en passief. Ik wist dat weer leren bewegen waarschijnlijk mijn ‘redding’ zou zijn maar het lukte me niet om uit dit dal te klimmen. Ik heb leren doorzetten tijdens het hardlopen en ook de wilskracht was er wel maar nu ging het niet. Het ging elke dag slechter met me.

Ik realiseerde me dat ik het deze keer niet zelf op kon lossen, dat vond ik moeilijk. Ik ben toen gaan zoeken naar meerdaagse hulp, kuren.
Ik kwam terecht op de site van Sanadome en hier las ik over de 8-daagse reumakuur voor mensen met onder andere pijn. Ik besloot in overleg met het thuisfront en de huisarts deze kuur te gaan volgen. Het bleek een ‘gouden’ zet.  Ik kwam hier met een doel: ik wilde weer normaal leren lopen.

Het resultaat

De mensen die ik leerde kennen (het personeel van Sanadome) en mij begeleidden tijdens het kuurprogramma waren aardig en begripvol. Deze mensen zorgden voor de opstap die ik zocht, de opstap die ik nodig had. Ik volgde het programma dat voor mij klaar lag. Ik heb moeten doorzetten en ook mijn wilskracht zorgde voor doorzettingsvermogen. Ik heb mogen genieten van de massages die voor ontspanning zorgden na mijn trainingen. Ook het warme water, dat goed was voor mijn spieren en gewrichten, de stoom- & mintkamer en het gezonde eten dat voor mij was samengesteld door de voedingsdeskundige zorgden voor verbetering. De luxe van het hotel maakte het geheel af.

Ik kon na 8 dagen kuren weer vrij goed ‘normaal’ lopen. Wat een overwinning! Na wekenlang thuis klungelen en aanmodderen lukte het me hier wèl om uit het dal te klimmen. Uitgerust, met veel informatie en vol goede moed ging ik naar huis om daar verder te werken aan mijn conditie.

Kuren bij Sanadome; een aanrader voor mensen met chronische pijn of vermoeidheid.

Er zijn meer mensen zoals ik die moeten dealen met veel pijn, vermoeidheid, onbegrip en tegenslagen. Veel mensen die ook een opstap nodig hebben om zelf thuis weer verder te kunnen werken aan hun conditie. Mijn bezoek aan Sanadome is echt de moeite waard geweest. Ondanks het feit dat ik mijn gezin 8 dagen moest missen heeft het me enorm goed gedaan.

– Annemieke Haandrikman

Wil je Sanadome zelf eens ervaren? Als je via deze link (http://www.sanadome.nl/avogel) reserveert krijg je € 7,50,-  korting én gratis slippers t.w.v. € 10,- p.p.

Meer reuma-blogs!

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 17-09-2018

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Elke maand tips van Mieke over reuma en pijnlijke gewrichten?

tip

Gratis tips ontvangen over leven met reuma

Inschrijven >