5 hartverwarmende herfstsoepen voor de koude dagen

Voeding | Weerstand | Lifestyle

Hetty Crèvecoeur
WhatsApp je vraag

Herfstsoep 1: Pompoensoep met Franse twist

 Deze pompoensoep maak je letterlijk met de Franse slag. Dat wil zeggen: de groenten lekker grof hakken en hop de pan in! De hoofdingrediënten zijn oranje pompoen, appel, witte ui en verse tijm. Op smaak maak je het met laurierblad, peper en Herbamare. Een voedzame en gezonde combinatie van groenten en kruiden, boordevol vitamine C en bètacaroteen.

Ga naar het recept

Herfstsoep 2: Russische Borsjtsj

russian-borscht

Deze populaire Russische en Oekraïense soep, boordevol rode bieten, is niet alleen supergezond en voedzaam, maar ook erg stevig en echt heerlijk - ik hou van de kleur van deze soep.

Ga naar het recept

Herfstsoep 3: Zoete aardappel-boerenkoolsoep

Een stevige, iets pittige soep die beslist niet mag ontbreken op de koude herfst- en winterdagen! Zoete aardappel en boerenkool zijn beiden 'superfoods'. Ze bevatten de vitamines en mineralen die met deze donkere dagen erg van pas komen. 

Ga naar het recept 

Herfstsoep 4: Romige bloemkoolsoep

Romige bloemkoolsoep met dille

Wat we vaak vergeten: bloemkool is ontzettend veelzijdig. In dit gerecht maken we er bijvoorbeeld soep van. Een goede keuze, want bloemkool zit tjokvol vitamine C, foliumzuur en vitamine K en is lekker vol en romig van smaak. Ideaal voor een soep dus.  

Ga naar het recept

Herfstsoep 5: Rode linzensoep met wortel

Deze soep zit vol met antioxidanten en is zeer eenvoudig te maken. Plus: hij is ook nog eens erg vriendelijk voor de portomonnee! 

Ga naar het recept

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 09-10-2018

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

A.Vogel Wandeltocht op 29 juni: 5, 10, 20, 30 en 40 km!

Schrijf je nu in >