3 to do’s om je onzekerheid te overwinnen

Overgang

Zo is het maar net, we moeten even door de zure appel heen, maar het is belangrijk dat we de voordelen inzien van deze periode. Vandaar dat ik een aantal to do's voor je heb samengesteld. Deze gaan je helpen om positief te blijven, laten je lekker in je vel zitten en zorgen ervoor dat jij je onzekerheid overwint. Pak pen en papier, dan gaan we aan de slag!

Tip 1 bij onzekerheid: schrijf op waar je dankbaar voor bent en hang het in het zicht

Heb je de mooiste blauwe ogen, een mooie bos vol krullen of lange, sterke nagels? Ik weet het nog als de dag van gisteren. Ik zat in een kring met allemaal vrouwen die met hun figuur in de knoop zaten. Onze cursusleidster stelde ons de volgende vraag: waar ben je dankbaar voor, wat vind je het mooiste aan jezelf? Vervolgens ging ze iedereen bij langs.

Het viel mij op dat veel het niet wisten, dat andere vaak hielpen om mee te denken en als iemand een compliment gaf dat degene die het compliment ontving het vaak afzwakte. Gelukkig was daar onze cursusleidster. Ze vroeg: geef jij wel eens iemand een compliment? Hoe zou jij het vinden als iemand dat compliment afzwakt en doet alsof wat je zegt onzin is? En toen zag je langzaam bij iedereen het kwartje vallen.

Iedereen heeft goede eigenschappen, je bent vast ergens wel dankbaar voor. Misschien weet je het nu niet direct, maar vraag het aan je familie en vrienden. Degenen die je vertrouwt, want als je hen niet kunt vertrouwen wie dan wel? Ik weet zeker dat ze heel veel moois over jou te vertellen hebben. Schrijf het op en hang het in het zicht, zodat je het niet vergeet.

Tip 2 bij onzekerheid: doe dingen waar je goed in bent

Ben jij goed in schilderen, ben jij goed in verhalen schrijven of loop jij met gemak de halve marathon? Ontdek waar jij goed in ben en belicht zo je sterke kanten. Door zo vaak mogelijk tijd vrij te maken voor deze dingen, krijg je veel meer energie en word je blijer. Hierdoor ga je ongetwijfeld beter in je vel zitten. Een bijkomstig voordeel kan zijn dat je even de minder leuke dingen vergeet.

Tip 3 bij onzekerheid: verwen jezelf

Jij weet als geen ander waar je vrolijk en gelukkig van wordt. Je kunt het zo groot en klein maken als jezelf wilt. Lees jij heel graag een boek of tijdschrift, koop dat als een klein cadeautje voor jezelf. Vind jij het heerlijk om even weer op te laden bij een schoonheidsspecialist, maak een afspraak. Of maakt je familie je gelukkig, ga lekker samen een dagje op pad. Sta bij jezelf stil wat jij belangrijk vindt en wat jou gelukkig maakt en doe er zo af en toe wat mee, want we rennen, hollen en werken genoeg om onszelf zo af en toe lekker te verwennen!

Heb je bovenstaande to do’s gedaan? En ben je weer wat bewuster van jezelf geworden? Dan heb ik tot slot nog een laatste, maar minstens zo belangrijke tip: wees niet te streng voor jezelf. Geniet!

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 20-05-2019

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

In de overgang? Ontvang maandelijks e-mails met tips van Ellen.

tip

In de overgang? Ontvang maandelijks gratis tips.

Inschrijven >>